Шлайфан бетон от Екострой

Шлайфаният бетон е най-универсалната подова настилка за складови и производствени помещения, гаражи и др. За оптимален резултат ние от Екострой-Чакалови ЕООД препоръчваме влагането на различни добавки за подобряване на обработваемостта и якастта на бетоновата смес.

Особено широко приложение имат полипропиленовите фибри, които са разработени, за да заместят армировъчната мрежа и стоманените фибри при бетонни подове. Богатият набор от пластификатори на щвейцарския концерн Sika допринасят за доброто качество батоновата смес, както и спомагат за обработката и през зимата.

Системата от шлайфан бетон би изглеждала по-следния начин: предварително подготвена основа трамбован чакъл или бетон (използва се бетон-контактен грунд за връзка между стар и нов бетон), бетонова настилка мин. 8 см, която трябва да е добре армирана с армировъчна скара или метални фибри, повърхностен втвърдител 3-4кг/м2, импрегниране на вече обработеният бетон, рязане и пастиране на конструктивни фуги за разширяването на бетоновата настилка през различните сезони.

Обработката на прясно положения бетон става само от специализиран персонал, чрез единични и двойни механични роторни заглаждачи.

Процесът на заглаждане протича от 8 до 18 часа в зависимост от времето и площта. Импрегнирането е задължително след приключване на обработката на бетона, за да могат да се запечатат порите му.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *