Шлайфан бетон от Екострой

Шлайфаният бетон е най-универсалната подова настилка за складови и производствени помещения, гаражи и др. За оптимален резултат ние от Екострой-Чакалови ЕООД препоръчваме влагането на различни добавки за подобряване на обработваемостта и якастта на бетоновата смес.

Особено широко приложение имат полипропиленовите фибри, които са разработени, за да заместят армировъчната мрежа и стоманените фибри при бетонни подове. Богатият набор от пластификатори на щвейцарския концерн Sika допринасят за доброто качество батоновата смес, както и спомагат за обработката и през зимата.

Системата от шлайфан бетон би изглеждала по-следния начин: предварително подготвена основа трамбован чакъл или бетон (използва се бетон-контактен грунд за връзка между стар и нов бетон), бетонова настилка мин. 8 см, която трябва да е добре армирана с армировъчна скара или метални фибри, повърхностен втвърдител 3-4кг/м2, импрегниране на вече обработеният бетон, рязане и пастиране на конструктивни фуги за разширяването на бетоновата настилка през различните сезони.

Обработката на прясно положения бетон става само от специализиран персонал, чрез единични и двойни механични роторни заглаждачи.

Процесът на заглаждане протича от 8 до 18 часа в зависимост от времето и площта. Импрегнирането е задължително след приключване на обработката на бетона, за да могат да се запечатат порите му.

бутон за сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *