Малдивите – идеи и възможности (част 1)

Малдивските острови отдавна са убедили туристите, че това е "последният рай на земята". Ако и Вие решите, че желаете да се потопите в рая от бели плажове, тюркоазени води, тропически градини и безкрайни слънчеви лъчи - време е да посетите Малдиви.

Почивка на Малдивите

Събрахме няколко идеи какво може да се прави на Малдивите освен да лежим на плажа по цял ден:

Екскурзии: Най-добрият начин да се слеете с ежедневието на местното население и да усетите атмосферата е да обиколите островите с няколко екскурзии.

Започнете с обитаемите острови. Ще намерите разлика във всеки един остров, във всяка една къща. Има много рибарски селища сред цветни градини от тропически растения. Намерете си "holhuashi" (малка беседка за отдих), отпуснете се и се огледайте. Ще чуете островитяните си говорят след работа, ще чуете местни новини и клюки, може да поиграете карти с другите местни жители дори :)

Риболов: Това е най-често срещата работа за местните жители. Риболов, селско стопанство или обработка на риба. Има острови, на които можете да се включите в работата и да Ви покажат тънкостите в обработката на риба например. Нощният риболов също е вид атракция за туристите.

Посещение на необитаем остров: Мечта на много хора. Непокътната растителност и ослепителни плажове.

Гмуркане: Малдивите са една от ТОП дестинациите за гмуркачите и феновете на водни спортове. Топлите води имат висока видимост през цялата година и можете да видите преминаващата риба на 50 метра от вас.

Да прибавим и тези над 3000 коралови рифове и пластични приливи на мусоните. Резултатът от тези перфектни условия са създали един от най-добрите световни водолазни области.

Не е задължително да сте професионален гмуркач за да се насладите на подводното богатство на Малдивите. Всички острови предлагат услугата да ви закарат с лодка до подходящо място за гмуркане и да ви направят кратко обучение за ползване на апаратурата.

Водни спортове: Всеки един комплекс на Малдивите предлага богат избор от водни спортове. Един от най-предпочитаният от туристите е карането на сърф. Аматьори професионалисти избират от парасейлинг, каяк, кай-сърф, водни ски или джет-ски.

Надявам се да сте разбрали защо наричат Малдивите "последният рай на земята". Ако не сте - очаквайте втора част с идеи за развлечение и забавление по време на почивката Ви.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *