Маркови парфюми – как да изберем този, който ни подхожда

Колко често ви се е случвало да си купите маркови парфюми и скоро след това да установите с изненада, че вече не го харесвате? Няма човек, които да не е допускал грешка като тази. Те могат да бъдат доста скъпи, но също така сравнително лесно могат и да се избегнат. Често основният виновник за това е "импулсното пазаруване", заедно с бързането или нетърпението да вземете нещо ново и различно.

Закупуването на парфюм изисква известна всеотдайност и търпение. Опитайте се да отидете на пазар за парфюми, когато настроението ви е колкото е възможно по "нормално“, когато не сте гладни или непосредствено след хранене. И въпреки че това може да звучи очевидно и вие да го знаете, все уверете се, че не носите на други аромати по време на пазаруването. Тъй като комбинацията между вашия и друг парфюм би била странна и би ви объркала.

Когато сте решили, че искате да си вземете нови парфюми, най-доброто време за покупка е сутринта времето, когато обонянието е най-необременено и най-добре усеща различни ухания. Не е желателно да пробвате повече от три-четири аромата, защото след това всички ще ви се струват еднакви. Във всеки парфюмериен магазин има купичка с кафе, която можете да помиришете, тъй като кафето неутрализира останалите аромати.

След като сте се спрели на даден аромат е желателно да нанесе малко от него върху кожата си и да изчакате известно време, за да можете да усетите истинското му ухание. Ароматът на парфюма от капачката е един, но когато е в контакт с кожата той леко се изменя и именно за това един и същ парфюм ухае по-особен начин на различните типове кожа. Много хора правят грешката да си купуват парфюми, които ползват техни близки или приятели, само защото им е харесал как ухаят.

Уникалното на всеки парфюми е именно това, че те придават индивидуалност на всеки човек. За това изберете аромата, който най-много би ви подхождал и най-добре подчертава вашата същност.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.