Мъжка козметика за лице и грижа за кожа против поява на акне

Един сериозен проблем за всички младежи са червените подути пъпки, които много хора наричат акне. Изключително неприятно е когато те се появят върху лицето и в следствие на това много хора губят своята увереност и красота.

Не само жените страдат, но и мъжете далеч не са застраховани. Колкото неприятно е за жените, толкова и за мъжете, защото както всички знаем в този период, когато хормоните на тийнейджърите бушуват не е особено приятно красивото ти лице да бъде цялото в акне.

В следствие на това много младежи използват различни видове козметика за лице като Impure skin, с която да изчистят пъпките от лицето и да предпазят кожата си от повторната им поява.

Но освен козметиката ще се наложи да полагате и известни грижи за кожата си. Ето и някои съвети за мъже, които искат да грижат за кожата си, така че тя да възвърне отново здравия си и красив вид.

• Всекидневно или поне веднъж в седмицата мъжете се бръснат и това действия дразни кожата на лицето им. Преди да се обръснете, намокрете лицето си с хладка вода. Така ще предотвратите раздразнение на кожата, след като приключите.

• Би било добре да използвате остро ножче с помощта, на което без много излишни и повторни движения да премахнете брадата си. Именно насечените и повторни движения дразнят кожата и това може да доведе до появата на пъпки.

• Докато извършвате този типично мъжки ритуал е желателно да не притискате твърде силно самобръсначката към кожата ви. Вместо това с леки и примерени движения плъзгайте бръснача.

• Има мъже, които до толкова се дразнят на акнето, че дори се опитват да го обръснат. Не правете това! Така ще постигнете само нови белези и нови пъпки на други места.

След като приключите с бръсненето е добре да хидратират кожата си нанасяйки и овлажняващ лосион, които да успокой и овлажни раздразнената кожа.

бутон за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *