Няколко бързо действащи природни средства за защита от насекоми

Всеки от нас знае, че с настъпването на лятото заедно с хубавите моменти идват и множеството хапещи насекоми, които не ни оставят на мира с постоянните си атаки, жужене и досаждане с присъствието си. Затова се нуждаем от някакви средства, които да използваме при защита от насекоми и при ухапванията от тях за облекчаване на признаците и симптомите.

При ухапване от комар например, всеки знае какво се получава – подуване и сърбеж, който може да продължи дори няколко дни. Дразненето е в резултат от реакцията на кожата срещу слюнката на комара.

Срещу едно такова ухапване много добро средство за лечение се явява студеното кисело мляко. Само една лъжичка от него е достатъчна да се почувства мигновено облекчение, тъй като киселото мляко има антибактериални и противовъзпалителни свойства, а ниската му температура носи допълнителен комфорт. Позволете на млякото да се абсорбира добре от порите на кожата ви преди да го измиете.

Друго добро решение е да се измие възможно по-бързо засегнатият участък със сапунена вода. По този начин ще се премахнат всички бактерии, които са около ухапването и така те няма да навлязат през малката дупчица, която се е появила в кожата ви.

Пиенето на чай от джинджифил също е много добро средство за бързо облекчаване на симптомите от ухапванията на насекоми, а допълнителен плюс е приятният аромат. Ефектът е почти мигновен, без да се получават никакви нежелани реакции.

Следващото бързо действащо средство при ухапване от насекоми е алое вера. То намалява възпалението и успокоява засегнатата област. Антихистаминовите препарати също имат подобно действие, но имат недостатъка, че водят до сънливост.

Избягвайте да чешете ухапаната област, това няма да ви помогне да се отървете от проблема, а по – скоро ще увеличите дразненето и сърбежа като също е възможно да се получи инфекция заради нараняването на кожата.
Ако проблемът с ухапването продължи и не се влияе от всички ваши опити за лечението му, тогава трябва да се консултирате с медицинско лице.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *