Озеленяване на дворове и градини

Свободното дворно пространство може да се превърне в нещо изумително само и единствено с подходящите специалисти. Процесът озеленяване макар да изглежда прост си има своите специфични особености.

Ландшафтен архитект

Независимо дали става дума за дворно пространство в частен дом, за градини в обществен парк или за площи пред обществена сграда, всеки един от тези терени носи своите специфики. Няма да преувеличим ако кажем, че фазата озеленяване е последният етап от един сложен процес.

Тук не става дума просто да се засадят малко декоративни растения купени от специален разсад. Тук става дума за цял специализиран поетапен процес с участието на ландшафтен архитект. Обикновено се започва с проучване и проектиране за крайното озеленяване.

Това са важни процеси, които специалистите никога няма да пренебрегнат. От това зависи качественото озеленяване, липсата на евентуални проблеми и максимално добре оползотворено дворно пространство или друга подобна обществена площ.

След проучване и проектиране следват фазите дрениране, укрепване, озеленяване, изграждане на поливна система и последният етап затревяване. Могат да се използват и допълнителни архитектурни елементи, които да внесат допълнителна уникалност на градината.

Веднъж готов озеленителният проект трябва да бъде поддържан редовно, за да не загуби естествената си красота и свежест. Проектирането на зеленото пространство включва всички тези етапи, а резултатът може да бъде изумителен ако всичко е направено както трябва.

Точно поради тази причина много хора масово се ориентираха към поръчката на услуги от фирмите озеленителки, които доставят цветя и храсти, доставят дървета и предлагат професионални услуги за тяхното засаждане, аранжиране и най-важното от всичко останало поддръжката им.

Поддръжката е това, което ще Ви осигури красота и свежест. Изключително важно е грижата за растенията да се прави редовно и по правилния начин. В противен случай рискувате да разрушите красотата на природата, която сте създали в своя дом или офис, градина или друг терен. Точно затова най-доброто решение е да се обърнете към фирма озеленител, която да Ви осигури всичко необходимо за целта.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *