От какво имат нужда децата между 1 и 3 години?

От какви продукти, детски стоки, консумативи и съоръжения имат нужда децата между 1 и 3 години, за да бъдат щастливи и в безопасност? Това е един въпрос, който със сигурност вълнува всички родители. Разбира се, децата имат нужда от любов и въвеждане в света, но тук говорим за по-материалните неща. Вижте всички детски стоки, нужни на най-малките:
Детски дрешки
На този етап от развитието на децата, за родителите е лесно и трудно с дрехите. По-лесно е, защото вече най-малките вече могат да вдигнат ръце и така да улеснят обличането си, но много често те затрудняват родителите си, като умишлено си свиват ръцете . Ето защо, трябва да се търсят по-широки дрехи, които са удобни за обличане и събличане. Избягвайте костюмчетата, които имат копчета и ципове, тъй като те са много по-трудни за обличане, отколкото е било по-рано.
На тази възраст, когато децата пълзят, ходят и се опитват да проучат всичко около тях, трайността на дрехите е много важна. Многократните пранета не трябва да са проблем. Има и друга точка: купувайте само дрехи, които могат да се перат. Вярвате или не, има такива, които се нуждаят от химическо чистене. Вие не се нуждаете от тях.
Още един съвет: Ограничете се до няколко основни цвята за гардероба на вашите деца, така много по-лесно ще можете да съчетавате тоалетите им. Ето някой от основните детски стоки, които трябва да имате в гардероба:
Тениски: Препоръчително е да се снабдите с памучни тениски и ризки, които имат възможност да се разкопчават около врата, за по-лесно обличане. Памучните тениски са чудесни и за зимния сезон, тъй като те много добре запазват топлината на тялото.
Клинове / панталони: Те трябва да са удобни и да са еластични в областта на кръста, тъй като коремчетата на децата имат голяма амплитуда на движение при дишане.
Пуловери и блузки: Обикновено малките деца не обичат тесните отвори на блузите и затова трябва да се съобразите с това.
Топло яке: Поларено яке с качулка е ефективен начин за справяне със зимните студове, тъй като вътрешния слой задържа топлината на тялото.
Шапки: През лятото заложете на широкополите шапки, а през зимата на топлите, които покриват ушите.
Пижама: Тя също е добре да бъде от полар, тъй като този материал е един от най-добрите за запазване на топлината. Можете да го комбинирате и със завивки от същия материал.
Обувки и чорапи: Децата над една година вече имат нужда от „истински“ обувки, които са различни от буйките с мека подметка.
Безопасност
Огледайте дома си от детска гледна точка и набележете потенциалните опасности. Дръжте всички козметични принадлежности, почистващи препарати и лекарства в заключени или високи шкафове. Вижте всички детски стоки, които ще са ви необходими за безопасността на вашето мъниче:
Столче за кола: Бебешките столчета вече са малки за децата над 1 година и трябва да се снабдите с по-голямо. Препоръчително е до втората годишнина на вашето дете, столчето за кола да се монтира с гръб към движението.
Предпазители за врати: В тази възраст малчуганите започват активно да се движат, но те не осъзнават факта, че вратите са опасни. Вие обаче ясно го разбирате, затова е добре да се снабдите с детски стоки, като предпазители за врати, а също и такива за ъглите.
Хранене
Столче за хранене: Ако все още не сте закупили столче за хранене, сега е момента да го направите. Можете да се спрете и на такова, което директно се прикрепя към масата или се поставя върху столовете за възрастни. Добре е последното да може да се прикрепя или завързва с колани, за по-голяма безопасност.
Чаши с капак и сламка: При тях няма опасност от разливане при падане на земята.
Лъжици и вилици: Вече има специални прибори, които са подходящи за децата. Тези детски стоки са по-дебели, но леки, за да могат най-малките лесно да си служат с тях.
Тези и още подходящи за възраст между 1 и 3 години детски стоки можете да откриете на http://baby.galix.bg/

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *