Професионално мнение за лечение на акне от дерматолог Диана Иванова

Ако сте от хората страдащи от акне, то вероятно вече знаете и сте опитвали какви ли не начини за преодоляване на проблема. В следващите редове имате възможност да прочетете няколко съвета от дерматолога в Стара Загора д-р Диана Иванова.
Когато става въпрос за красотата на кожата трябва да знаем, че тя започва от самия организъм. Вероятно много от продуктите, които сте използвали са имали ефект, но само за определен период от време. Затова трябва да се стараем да поддържаме организма си здрав и от вътре.
Разбира се в определени периоди това е доста трудно. Тук имаме предвид периода на пубертет, бременност, хормонално лечение и други. Запомнете, че случващото се в собственото ни тяло се отразява на нашата кожа.
Какво лечение е необходимо, за да се справим акнето според дерматолог Иванова

Как влияят храните върху акнето?

Първо – не всички храни могат да предизвикат акне и не у всеки човек.
Приемът на мазни храни може да повиши кръвната захар в организма. Повишаването и намаляването на стойностите води до резки промени в хормоналния баланс, който стимулира производството на повече себум. Това означава също така, че важни клетки и кислород не могат да се трансформират правилно в организма. Затова трябва да се ограничат всички мазни, пържени и сладки храни. Задължително да се избягва и консумацията на рафинирани въглехидрати.
При някои лица е възможно да се появи акне от консумацията на млечни продукти.

Дерматологът в Стара Загора, д-р Диана Иванова споделя, че макар да живеем в един забързан и динамичен свят не трябва да забравяме, че некачествената храна вреди не само на храносмилателния режим, но и на кожата.

Една от най-употребяваните напитки – кафето, също има вина за появата на акне. За съжаление съдържащият се в него кофеин е причина за появата му. Той се съдържа още в чая, шоколада, дори в някои безалкохолни напитки и лекарствени продукти. Кофеинът има свойството да засилва адреналина в тялото и така хормоналните жлези отделят „хормони на стреса“ предизвикващи появата на акне.

Спете достатъчно, но не прекалявайте. За здравословен се смятат периодът от 8 часа сън.
За да намалите, а в най-добрият случай и предотвратите появата на акне: Хранете се здравословно и балансирано, старайте се да избягвате стреса и спете достатъчно време.
Дори хората, които имат нямат акнетична кожа трябва да се стремят се да я поддържат здрава, за да запазят красотата й.

По възможност се старайте да посещавате професионални дерматологични кабинети, като този на дерматолог Диана Иванова. Именно в тях ще получите адекватно и професионално лечението на вашата кожа. Добрият специалист безпогрешно ще определи вида на акнето, както и възможните начини за лечение.

Използване на подходяща козметика

За страдащите от акне дерматолога в Стара Загора, д-р Диана Иванова препоръчва използването на козметика за чувствителна кожа или специализирана медицинска козметика.
Опитайте се да изградите навици и режим в грижа за вашата кожа. Изключително важно е доброто й почистване. За целта измивайте лицето си поне два пъти дневно, след това задължително използвайте подходящ хидратиращ крем. За да премахнете мъртвите клетки от горния слой на кожата ексфолиращият продукт е задължителен поне два пъти в седмицата. Предлаганите козметични продукти за акнетична кожа, съдържат салицилова киселина, която ефикасно изсушава пъпките и намалява появата на нови.

В повечето случаи появата на акне е съпътствана от появата и на черни точки. Не предприемайте сами тяхното отстраняване. Едно много силно стискане, би могло да предизвика появата на неприятен белег. С помощта на професионалната апаратура в дерматологичния кабинет, вие ще получите съвременно и адекватно лечение.
За по-добри резултати трябва да посещавате дерматолог през определени времеви периоди.
С напредъка на медицината и посещението при добър дерматолог акнето е лечимо. Не чакайте, а вземете навременни мерки, за да бъде кожата ви здрава и красива съветва д-р Иванова, дерматолог в Стара Загора.
Още полезни материали относно появата и лечението на акне, можете да видите тук: http://dermatolog-ivanova.com/лечение/79/акнето-е-комплексен-кожен-проблем

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *