Алтернативни терапии срещу хроничен панкреатит

Хроничен панкреатит означава постоянно възпаление и подуване на панкреаса, който е продълговата жлеза намираща се зад стомаха. Панкреасът отделя стомашен сок в тънките черва и хормоните инсулин и глюкагон в кръвта, като това е единствената жлеза с вътрешна секреция, която произвежда различни видове секреции.

Храносмилателните ензими могат да разделят храната на съставните и аминокиселини, въглехидрати, мастни киселини и да освободят от нея витамини, минерали и други важни вещества. Инсулина и глюкагона регулират метаболизма на глюкозата.

Храносмилателните ензими при отделянето си от панкреаса са неактивни до достигането си до дванадесетопръстника, където се активират и започват да действат.

При панкреатит тези ензими се активират още при образуването си и отделят токсични мастни киселини, които започват да разграждат панкреаса. Хроничният панкреатит често води до образуването на рани и до загуба на функциите на панкреаса.

Симптомите на панкреатит обикновено попадат в три категории:

Първият от тях е силната силната и постоянна болка в горната част на стомашната област.

При вторият клетките на панкреаса започват да се самоунищожават и това води до намаляване на секретите произвеждани от тях. При това състояние организмът ни не е в състояние да разгражда повече от 20-30 грама мазнини на ден. Получава се недостатъчност на панкреаса и това причинява недостиг на жизненоважни минерали, микроелементи, витамини и бикарбонати. Продължителните курсове на лечение обикновено довеждат до силна дисбактериоза, появяват се гъбични възпаления от кандида, повишава се вътрешната токсичност и имунната система отслабва.

Третия симптом при хроничен панкреатит е трайното увреждане на панкреаса, което не позволява на тялото да обработва правилно захарите и се стига до поява на диабет.

Хроничният панкреатит е състояние, което е много трудно за лечение само с конвенционална медицина, затова се налага включването и на алтернативните варианти:

  1. Диета и лечебни храни
  2. Билкови лекарства
  3. Акупунктура
  4. Хранителни добавки
  5. Точков масаж
  6. Хидротерапия на дебелото черво за възстановяване на полезните бактерии от чревната флора
  7. Програма за унищожението на гъбичката кандида

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *