Увеличете шансовете си за намиране на работа

Във време на криза доста от моделите, които преди са носели успех, стават неефективни. Обстоятелствата ни налагат да признаем, че който не успее да се приспособи към динамиката на пазара няма шанс да оцелее.

Много хора изпитват затруднения в намирането на работа и все по-често в различни форуми или социални мрежи можете да срещнете следния въпрос: „Кажете ми как се пише СВ? Аз досега съм си намирал работа без СВ, но сега вече навсякъде искат.”

Автобиография

Да, това е правило, което се налага като начин на работа дори в малките фамилни компании, които са преобладаваща част на българския пазар. Дали, ако прочетете няколко статии в интернет, за това как се пише СВ ще имате нужните знания и умения, за да се справите с тази задача? Специалистите в подбора, които всеки ден четат по десетки СВ-та със сигурност ще ви кажат, че нямате никакви шансове.

Справката на Jobix дава нагледна представа за реалността: 19 344 обяви и 1 837 713 получени СВ. Поставете се на място на специалист човешки подбор и си представете, че за една позиция сте получили над 100 СВ-та? Кои ще отпаднат първи и кои няма дори да прочетете? Един поглед е достатъчен, за да се види дали кандидатът написал СВ-то си има и най-малка представа от това как се пише автобиография.

Първият показател е форматът, който е използван. Кандидатите масово използват готовия темлейт от сайта на jobs.bg и след това пишат, че имат отлични умения за работа с Word. Съгласете се, че ако видите 50 СВ-та в един и същи формат, ще трябва наистина нещо значимо да «грабне» вниманието ви, за да отделите някои от тях и да ги прочетете по-внимателно.

Зле написаното СВ ще ви направи много лоша услуга, защото така или иначе специалиста в подбора ще запомни вашето име и след това, дори и да изпратите СВ написано по стандартите, вече сте пропуснали шанса да направите "добро първо впечатление".

Екипът на www.make-my-cv.com, който е съставен от специалисти по подбора, бъдейки абсолютно наясно с тази ситуация реши да предложи на кандидатите пълната гама от услуги, които биха увеличили многократно шансовете им за интервю: написване на професионално СВ, мотивационно писмо и референция.

Даваме си сметка, че "обща култура" по написването на СВ не се придобива с прочитане на няколко статии или указания какво точно да попълните в определените графи и затова нашата услуга е ориентирана към професионалисти, които искат да имат по-големи шансове за намиране на подходящата работа.

Такава услуга в този формат не се е предлагала на българският пазар и ние се радваме,че във време на криза, можем да предложим адекватно решение на всеки, който иска да бъде успешен в търсенето на работа. Бихме посъветвали всеки да не постъпва хазартно рискувайки да изпрати зле написано СВ и по този начин ограничи собствените си шансове в намиране на нова работа.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *