Алпмастер ООД – промишлени алпинисти и работа на височина

Здравейте,

Ще се опитам да ви представя накратко Алпмастер ООД, дейностите, които извършва компанията, и начинa ни на работа.

Алпмастер ООД е създадена през 2005 година от малък екип промишлени алпинисти. Основните дейности на компанията са свързани с изпълнение на разнообразни монтажни и ремонтни дейности на голяма височина и на труднодостъпни места. Ние използваме въжен достъп, който ни позволява да работим  по сгради и съоръжения, чиято височина и конструкция не представляват пречка за нас и по никакъв начин не ограничават възможностите ни да извършваме качествено и безопасно своята работа.

Компанията работи в няколко основни направления:

  • Монтаж на съоръжения и реклами.
  • Почистване на фасади и прозорци.
  • Боядисване и антикорозионна защита.

Алпинисти

В последните десетина години думата алпинисти леко измени своя смисъл. Хората, пък и самите ние, започнахме да се наричаме алпинисти. Това не е съвсем точно. Алпинистите практикуват планински спортове, катерят се по скали, лед и планини. Ние от Алпмастер сме промишлени алпинисти – специалисти по работа на височина. Съществува и още по-точен термин – специалисти по въжен достъп (rope access technicians). Използваме някои адаптирани техники от алпинизма и спелеологията за работа на височина в промишлени условия.

Работа на височина

Според нормативната уредба в България,  работа на височина е всяка работа, която се извършва на височина над 1.5 m. Обикновено ние работим на доста по-големи височини. За целта използваме въжен достъп.

Въженият достъп е гъвкава алтернатива на традиционните методи за работа на височина – скелета, вишки и кранове. Техниките за въжен достъп осигуряват редица предимства:

  • Ниска себестойност на извършените строително-монтажни работи, защото не се налага употреба на скъпа подемна техника.
  • Високо качество на изпълнението, тъй като въженият достъп позволява максимално удобно позициониране на мястото за работа.
  • Безопасност за работещите – промишлените алпинисти са висококвалифицирани специалисти. Ние използваме екипировка и инвентар, специално разработени за целите на въжения достъп.
  • Максимална ефективност – не се нуждаем от площта и времето за монтаж на скеле.

Повече информация за работата ни можете да намерите на сайта на компанията alpmaster-bg.com. С готовност ще отговорим на всички въпроси.

Поздрави от екипа промишлени алпинисти на Алпмастер.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *