Четири работни места, които всеки трябва да пробва

Преди да започна работа в "реалния свят" Имах няколко работни места на непълно работно време. Работил съм в ресторант за бързо хранене. Работил съм в търговията на дребно. Работил съм като сервитьор в бар в родния ми град. И всеки път, когато се прибрах вкъщи, се оплаквах след тежък работен ден, майка ми ми казваше, че някой ден, ще осъзная стойността на работата.

Бързо напред няколко години по-късно и едва сега мога да осъзнаем смисъла на нейните думите. Всяка работа, ме научи на нещо, не само за работата на етика, но и за живота.

Тук са четири работни места, които могат да ви научат ценни уроци както за работа в чужбина така и в България:

1. Сервитьор
Всеки е бил на ресторант с лошо обслужване. Вие имате бавен, невнимателен сервитьор. Вашата храна излиза по грешен начин.
Но замисляли ли сте някога, че това не винаги е грешка на сервитьора? (Искам да кажа, понякога това е, но не винаги) Той или тя може да е дал да приготвят поръчката по правилния ред, но готвачът може да е сбъркал.

Какво ще научите: работа в хранително-вкусовата промишлиност, която учи съпричастност. Не само за сервитьора, но за хора като цяло. В края на краищата - не всичко е както изглежда.

2. Търговия на дребно
Винаги можеш да познаеш, ако някой е работил в търговията на дребно преди. Тези, които никога не са работили в търговията, понякога третират продавачите грубо, или като че ли са над другите. те може да постъпват така, че ли единствената работа на продавача в живота е да им помага с техната търговия. Тези, които са работили в търговията на дребно, са склонни да имат малко повече търпение с продавачите и повече уважение към тях.

Какво ще научите: Точно, защото работа на някого е да помогнем на вас, не ви дава правото да бъдете груб или неуважителен. Тези две добродетели - търпение и уважение - ще ви отведе дълъг път в начина, по който се отнасяте към другите хора.

3. Обслужване на клиенти
Помислете за всички пъти, когато сте били обслужени, независимо дали в дадена авиокомпания, кабелна компания, доставчик на мобилен телефон или застрахователно дружество. Някога сте били ядосани или имахте жалба. Може би сте избрал да изразите разочарованието си на представитела на компанията.

Какво ще научите: работа в отдел обслужването на клиентите може да ви научи на доброта и ще ви накара да се замислите за начина, по който се отнасяте към хората.

4. Работа свързана с физически труд
Тези, които извършват физически труд, или работата им е трудна и трябва да се обърне внимание на всичко, тъй като безопасността е от жизненоважно значение в такива позиции.

Какво ще научите: Повече от всичко, ръчен труд ще ви научи на работна етика. Има малка възможност за грешка и независимо какво правиш, ще работите усилено.

Успех при търсене на работа

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *