Нова надежда за болните от разширени вени

Въпросът с разширените вени е известен много отдавна в професионалната медицинска литература. За нещастие и до днес не съществува единно мнение за това каква е причината за появяването им. Но която и теория да приемем за вярна не може да се отрича увеличаването на броя на заболелите лица. Вече се говори за масово засягане не само на обичайните групи - жени над 45, учители, адвокати,продавачки и сервитьорки, но и за хора под 35, мъже и жени, които често не обръщат навреме внимание на симптомите на болестта си . При тях обикновено картината не е обичайната варикозна болест, но това не прави проблема по-малък, а само го задълбочава.

Кардиналното решение предлагано от медиците за справяне с разширените вени и до сега е операцията. Освен рискът от самата операция то обикновено и не дава траен резултат и самите лекари препоръчват да се отлага докато е възможно и да се използват консервативните методи на лечение.

В народната медицина винаги са се препоръчвали различни билки за облекчаване на проблема - най-известната у нас е конския кестен и днес те се признават и от всички официални медицински изследвания.

Концентрацията на съставките в естествените дроги не е достатъчна да реши проблема, но облекчава страданието и отлага нежеланата операция. По този начин вече не можем да очакваме съвременен лечебен ефект поради ниското съдържание на активните вещества.

Готовите гелове и кремове предлагани широко от разнообразни производители имат по-голяма наситеност, но не могат да преминат природната преграда на кожата и да навлязат в дълбочина поради което облекчението не е трайно и не решава проблема с варикозните вени.

Висока концентрация на активните съставки може да се получи само с помощта на специални професионални серуми.

Тези професионални серуми не се вкарват интравенозно, а се прилагат локално със специална апаратура чрез ултразвук или йонофореза. Разбира се качествените гелове за справяне с варикозното заболяване също се прилагат, но сега те вече имат само поддържаща функция.

За щастие на многобройните засегнати от болестта, на които им е омръзнало да се будят с болки и отичане в краката и на дамите - най - засегнатата част, които не могат вече да скриват появяващите се капиляри на повърхността или варикозните звезди вече има и нови иновативни медико-козметични процедури и тези лечебни методи навлизат и у нас. Разбира се необходими са постоянство и точно спазване на указанията на терапевта, но това едва ли би било проблем за да се почувстват отново здрави.

Трябва да се обърне внимание, че при напреднал стадий на болестта или при вътрешни разширени вени може и да не е препоръчително прилагането на новата терапия, но това се решава за всеки конкретен случай от терапевта. Също така не се препоръчва и при бременни където разширените вени са често явление в последните месеци на бременността, но след преминаване на следродилният период, ако проблема се е запазил това е едно подходящо лечение.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *