Рибарица – свеж полъх от природата

Рибарица е сред малкото населени места, които са успели да запазят автентичната си природа, съчетавайки красотата на балкана, дивата прелест на парковете и красивите кокетни къщички. Разходката сред дъхавите поляни, цветните градини и усамотените селски пътеки създава неповторимо усещане за покой и спокойствие.

Рибарица - намира се в Северна България, Община Тетевен и само на 12 км от гр. Тетевен. Райското кътче е сгушено в подножието на Стара планина, в Тетевенския балкан, затова и гостите на Рибарица стават свидетели на толкова много зеленина.

Рибарица се разпростира върху двата бряга на река Бели Вит, която носи несравнима прохлада през горещите летни месеци. Въздухът е свеж и чист, а природата на места е непокътната от човешката ръка. Точно това привлича много любители на красивата природа, които обичат усамотението и искат да избягат от шумотевицата на големите курорти. Красивото кътче е провъзгласено за село 40 години след Освобождението, а през 1911 г. е построена първата вила.

Директорът на Тетевенската банка Жеко Спиридонов става първият горд собственик на вила в красивата местност. В селото живеят около 1400 души. Днес Рибарица е изпъстрена с живописни и оригинални като архитектура къщи и семейни хотели. Много туристи отсядат в уютните хотелчета, които са оборудвани с всичко необходимо и предлагат изключително атрактивни оферти. Цените са достъпни, а качеството на услугите на високо ниво.

Красавита статуя на Рибарчето направен от бронз е символ на селото и обяснява името, което носи местността. Статуята се вижда още в началото, когато гостите на Рибарица влизат в селото и привлича погледите на любопитните туристи. Националният парк “Централен Балкан” е сред най-големите атракции на курортното селище и представлява несравнимо красива гледка. Човек се прекланя пред красотата на дивата природа, която сякаш води свой собствен живот и не се поддава на човешките закони. През есента Рибарница се превръща в муза на художниците и любителите на изкуството, защото разкрива колоритни пейзажи, обагрени от пъстротата на есенната магия.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *