Природосъобразни начини за лечение на синузит

Синузитът е инфекция на синусите, предизвикана от вируси, бактерии или гъбички. Понякога симптомите, които придружават това заболяване, не могат да бъдат облекчени с медикаменти и лекарства. Това означава, че трябва да се намери алтернативен вариант на лечение.

Синузит

Природосъобразни методи

Преди да започнете лечение с природни средства, опитайте се да отпушите колкото е възможно по-добре синусите.

Един от начините е чрез пара. Загрейте малко количество вода и след като заври, добавете няколко капки евкалиптово или ментово масло към нея. Наведете се над съда, покрийте главата си с кърпа, така че да се избегне излизането на парата. Правете това най-малко два пъти на ден. Почистете носа след този метод и ще забележите колко по-добре се чувствате.

Разтвор от солена вода. Това е много популярен и безопасен метод за облекчаване на синусите. Пригответе разтвор от половин чаша вода и една чаена лъжичка смес от нейодирана сол и сода. Поставете част от сместа в дясната ноздра и се наведете на ляво. По същия начин направете това и с другата ноздра в обратна посока. Правете това ежедневно, докато почувствате облекчение.

Прилагане на диета богата на витамин С е друг начин за справяне с инфекцията. Колкото и да губите апетит, консумирайте храни богати на витамин С. Приема на пресни сокове, консумация на зеленчуци и плодове е основния начин за набавяне на този ценен витамин. Това помага за укрепване на имунната система, която ще пребори вирусите.

Консумация на билкови чайове през целия ден е също един природен метод за облекчаване на симптомите. Най-добре е да се консумира зелен чай, който има антиоксидантно действие и изчиства организма от вредни токсини, бактерии и вируси.

Масажите са особено полезни при лечение на редица здравни проблеми, както и за справяне с главоболието причинено от синузит.

Опитайте тези лесни и ефикасни средства за лечение на синузит, но ако все пак симптомите на заболяването се усложняват, не се колебайте да потърсите медицинска помощ.

споделяне в социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *