Природосъобразни начини за лечение на синузит

Синузитът е инфекция на синусите, предизвикана от вируси, бактерии или гъбички. Понякога симптомите, които придружават това заболяване, не могат да бъдат облекчени с медикаменти и лекарства. Това означава, че трябва да се намери алтернативен вариант на лечение.

Синузит

Природосъобразни методи

Преди да започнете лечение с природни средства, опитайте се да отпушите колкото е възможно по-добре синусите.

Един от начините е чрез пара. Загрейте малко количество вода и след като заври, добавете няколко капки евкалиптово или ментово масло към нея. Наведете се над съда, покрийте главата си с кърпа, така че да се избегне излизането на парата. Правете това най-малко два пъти на ден. Почистете носа след този метод и ще забележите колко по-добре се чувствате.

Разтвор от солена вода. Това е много популярен и безопасен метод за облекчаване на синусите. Пригответе разтвор от половин чаша вода и една чаена лъжичка смес от нейодирана сол и сода. Поставете част от сместа в дясната ноздра и се наведете на ляво. По същия начин направете това и с другата ноздра в обратна посока. Правете това ежедневно, докато почувствате облекчение.

Прилагане на диета богата на витамин С е друг начин за справяне с инфекцията. Колкото и да губите апетит, консумирайте храни богати на витамин С. Приема на пресни сокове, консумация на зеленчуци и плодове е основния начин за набавяне на този ценен витамин. Това помага за укрепване на имунната система, която ще пребори вирусите.

Консумация на билкови чайове през целия ден е също един природен метод за облекчаване на симптомите. Най-добре е да се консумира зелен чай, който има антиоксидантно действие и изчиства организма от вредни токсини, бактерии и вируси.

Масажите са особено полезни при лечение на редица здравни проблеми, както и за справяне с главоболието причинено от синузит.

Опитайте тези лесни и ефикасни средства за лечение на синузит, но ако все пак симптомите на заболяването се усложняват, не се колебайте да потърсите медицинска помощ.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *