Каква е причината едни парфюми да са по-скъпи от други

Както при всички видове стоки, така и при парфюмите има разлика в цената на различните марки. Някои марки парфюми са чувствително по-евтини от други, но това обикновено е за сметка на качеството.

Хубавите парфюми се правят от естествени съставки, докато по-неизвестните и евтини марки обикновено използват изкуствени съставки, които са значително по-евтини. Естествените съставки най-често са етерични масла, които са много скъпи. Те са толкова силни, че е необходимо да се разтворят, за да се получи един хубав парфюм.

Най-често като разтворител компаниите използват вода или алкохол. Хубавите дамски парфюми съдържат етерични масла от роза, жасмин, лавандула и др. Ароматите на цветя са характерни за тях, докато повечето мъжки парфюми съдържат дървесни или растителни екстракти.

Евтините марки парфюми използват химически заместители на тези съставки. За това имайте предвид, че когато си купувате евтин парфюм, той най-вероятно е с изкуствени съставки. Освен разликата в съдържанието има и други предпоставки, които определят големите различия в цените.

Някои дизайнерски парфюми са изключително скъпи и не са по джоба на всеки. Освен това много марки пускат лимитирани серии, които същo са доста скъпи. Все пак ако си закупите такъв парфюм ще знаете, че той е уникален и много малко хора могат да го имат.

Обикновено тези лимитирани серии включват и уникална опаковка. Често шишенцата са позлатени или по тях има някакви скъпоценни камъни. Евтините марки не могат да си позволят такива изящни изпълнения. Тяхното главно конкурентно предимство е ниската цена и те гледат да ограничават максимално разходите си.

Друга причина за разликата в цените са разходите, които различните фирми правят за реклама. По-непретенциозните фирми определено действат на малък регионален пазар, докато големите фирми оперират в целия свят и всяка година харчат десетки милиони за маркетинг. Това са значителни разходи и те няма как да не намерят отражение в цената на крайния продукт.

Всеки сам трябва да прецени каква сума може да отдели за парфюм, но ако имате финансови възможности по-добре е да заложите на някоя от доказалите се марки на пазара.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *