Социалните мрежи

В днешно време си задаваме много въпроси и сравняваме настоящето с миналото. Изразяваме на висок глас мнение, несъгласие по дадена тема или идея. В интернет пространството вече почти всеки сайт ни предоставя възможност да споделяме, новини, снимки, публикации от различни сайтове и снимки.

Възможност да коментираме всяка статия, новина или нещо друго. Всичко това, като че е насочено в сайтовете наречени социални мрежи общност от хора сравнително млади искащи промяна, искащи бърза и лесна комуникация чрез интернет. Какво е бъдещето? Според мен социалните сайтове ще обхванат с модела си всички големи и малки проекти, като основно ще се превърнат в новинарски сайтове, където всеки ще може да види и сподели всичко от света.

Но в един момент социалните мрежи ще се превърнат в място където все пак трябва да разграничаваме истинската новина от тази която е споделена от случаен минувач. Затова според мен социалните сайтове ще се променят за в бъдеще още повече, като се изградят отделни модули за следене на определена информация на различни тематики. Информация за обяви, приятели, абониране за различна информация от цял свят.

Социалната мрежа ще стане необходимост да си поръчваме храна, плащане на сметки, споделяне на мнения, намиране на приятели и много други екстри. Бъдещето на човечеството се изразява в желанието за информираност за новините. Социалните мрежи трябва да могат да отсяват най- важното според интересите на потребителите. Според времето на денонощието, според статуса на потребителя, според пола му, според възраста му и много други критерии.

Основното ми любопитство е кога ще се случи това и как сайтовете за новини ще се интегрират в социалните мрежи. Изобщо сайтовете за новини ще направят ли опит да запазят неутралитет спрямо това което се случва в интернет пространството.

бутон за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *