Спа Велинград

Красивият Велинград е разположен в китната планина Родопи, на около 120-130 км. от столицата. Освен красива природа,културни забележителности, богата история,също така са на разположение редица спа хотели във Велинград. През 2009 година международно призната организация в областта на туризма обявява "Велинград- спа столица на Балканите".

Селището притежава многовековна история, свързана с минералните извори,които са били използвани за нуждите на римските граждани още от периода на съществуване на Римската империя. След векове на територията на Велинград са съхранени няколко останки от римски бани, които са атракции за туристите и почиващите днес. Всички природни води в града са естествено минерализирани. Балнеолечението са прилага както за спа процедури и рехабилитации, така и за директна питейна консумация и инхалации.Но не бива да се прекалява и е необходимо процедурите и консумацията да са съгласувани със специалист. Минералните води са бистри,с дълбок произход, има топли и горещи води. За да усетите очарованието на спа туризма, то потърсете подходящи хотели във Велинград.

Консумацията на минерална вода от курорта има редица положителни ефекти - увеличава функциите на клетките, по-добра дейност на клетките и тъканите като цяло, повишаване на обмяната на веществата.Водата е лечебна като би могла да намали болката, да действа сънотворно, подобрява нервните функции, наблюдава се повишаване на защитните реакции на целия организъм, подобряване на чернодронбната дейност и редица други.

Редица хотели във Велинград предлагат не само луксозни нощувки и модерни спа процедури,а и закрити басейни, които са на разположение и на външни гости. Цените са повече от символични за лечебните свойства на водите,а качеството е под контрол. Такива са хотел "Олимп", хотел "Аура", хотел "Велинград" и други. На разположение е и Центрлния минерален плаж, който работи от юни до октомври всяка година и има минерални басейни със студена и с топла вода.

Велинград като един от най-старите действащи балнеолечебни (по-модерно казано-спа) курорти на Балканите,има какво да предложи на своите гости, така че не се чудете къде да прекарате следващата си отпуска,а си подарете една заслужена спа почивка във Велинград.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *