Детски столчета за кола и седалки

Детските столчета за кола осигуряват безопасност на вашето дете всеки път, когато шофирате. Те са необходими и едва ли има родител, който да не знае това. За да бъде сигурно едно столче за кола, то трябва да бъде точно по размерите на детето.

столче за кола

В зависимост от килограмите на пазара съществуват 5 вида столчета за кола до 10 кг, до 13 кг, от 9 до 18 кг, от 15 до 25 кг и от 22 до 36 кг.

Преди да закупите столче за автомобил се уверете, че то е:

  • Съвместимо с вашия автомобил;
  • Поставя се лесно;
  • Захваща се стабилно.

След като закупите столче за кола го използвайте винаги, когато возите своето дете. Дори да се наложи да го използвате само веднъж годишно, мислете за него като предпазна мярка. Най-безопасното място, на което можете да поставите столчето е задната седалка на автомобила. Столчетата се продават винаги с инструкции - пазете ги и задължително ги прочетете.

В случай, че не разполагате с финансова възможност за ново столче и търсите столче втора употреба е необходимо да се уверите, че то е безопасно. То трябва да ви бъде дадено с инструкциите за употреба, не трябва да е участвало в ПТП и трябва да е произведено през последните 5 години. Не Ви препоръчваме закупуването на столче за кола втора употреба! Още повече, че на пазара има комбинирани столчета, които може да използвате с години.

Различни тестове на детски столчета за кола и резултатите от тях може да откриете в Интернет. С тях се установява доколко са здрави, качествени и безопасни различните марки столчета. Проучете ги, защото сигурността на вашето дете е най-важна.

Затова и сайтът detski-sedalki.com има за цел да бъде полезен на родителите по всякакъв начин. Освен богат избор при тях ще получите и индивидуална консултация и уроци за правилно поставяне на детското столче. Detski-sedalki.com е създаден от един баща, за да улесни другите родители, на които им предстои покупка на столче за кола.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *