Строителство в София – цунами от обяви

Обилно строителство в София - на това сме свидетели всички, на които съдбата е отредила да са част от гражданството на българската столица. Блокчета във всякакви (предимно дребни) размери се пръкват тук-там из цялото софийско поле, катерят се по Витоша, обръщат поглед и към Стара планина, а към това обилно се леят обяви, обяви, обяви.

Интелигентни и порядъчни бизнесмени със солиден нюх започват бизнес със строителство – имат солидни роднински и приятелски познанства, попадат на сочен терен и започват изграждането на поредната пъпка на София. Строят жилище; постарому: "кооперация".

След това започват сладко да потриват ръчички и още неизграденото строителство започва да бълва обяви насам-натам в желанието си да плени предани граждани на София, които да се сдобият с листче, което ще им гарантира правото върху живеенето в нова софийска постройка. Продават се недовършени апартаменти, с отстъпка, разбира се, все пак става дума за порядъчни бизнесмени, които рядко се съобразяват само със собствения си интерес!

Е, изчезва по някоя друга детска площадка покрай тяхната гражданска дейност, но какво пък толкова! Случва се. Да не говорим, че на една площадка с метални люлчици няма къде да налепиш обяви. Тъй де, бизнесът си е бизнес, а София трябва да се раз-ви-ва.

И така започваш ти търсенето си в София на жилище, понеже тук имало най-много работа, не знам си какви там други предимства и тъй нататък. Започваш да се ровиш из обявите за строителство и попадаш на строящи се обекти.

Оглеждаш новото строителство и ти харесва имагинерния апартамент. Свързваш се със находчивия бизнесмен собственик предприемач, и с треперещи ръце започваш да му броиш хилядарките за бетона, който ще покрива главата ти в следващите незнайно колко години.

Строителството никога не завършва, а обявите продължават да валят! В София се оказва, че строителството започва навреме и завършва когато апартаментите са продадени – без значение на какъв етап от развитието си е въпросната сграда.

После викаш телевизията, оплакваш се тук-там, но резултат няма.

Връзката "София – строителство – обяви" отново е взела своята жертва. Нямаш какво да продадеш. Молиш се на хазяина в старата ти люлинска панелка да отсрочи още веднъж наема ти. Молиш се и някой панел да не се срути върху главата ти.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *