Как да инвестираме ефективно в апартаменти в София?

При инвестициите в апартаменти в София е важно да имаме ясно изграден план и цели. При покупката на апартамент в София хората често избират да закупят даден апартамент, просто, защото според тях цената е много добра и подобна сделка не може да бъде подмината с лека ръка. И все пак тези хора веднъж закупили апартамент, всъщност не знаят какво да правят с него и как да извлекат максимална полза от своята инвестиция.

Ако сте решили да се занимавате сериозно (а това май няма как да бъде несериозно при тези цени на апартаментите в София), то ви е нужно да се информирате в най-малки детайли за процедурите по покупка и продажба на апартаменти в София. Ще ви се наложи да отделите и много от своето време, ако желаете това да бъде вашето препитание.

Най-добре е да си създадете екип, които да ви помага при инвестициите и продажбата на апартаменти. Този екип е добре да включва експерти от юридическа гледна точка, фирма за довършителни услуги или бригада майстори, уважаван брокер на недвижими имоти и апартаменти в София. Благодарение на своя екип и неговата работа вие ще обезпечите гладкото протичане на своя бизнес.

Търсете алтернативи. Не се заробвайте с продажбата на един апартамент, а търсете и други, които да гарантират оцеляването на вашия бизнес. Колкото повече се разраства той, толкова повече апартаменти ще можете да пускате за продажба, като зависите минимално при провал на сделка за някой определен апартамент.

Информирайте се за пазара на апартаменти в София и чак тогава преценете дали еизгодно за вас да инвестирате в даден апартамент. Анализирайте качеството на апартамента в детайли – преценете обективно неговите плюсове и минуси, сякаш го купувате с последните си пари и той ще бъде най-голямата инвестиция в живота ви. Проведена по такъв начин вашата оценка на апартамента ще бъде максимално точно, а след като сте анализирали поведението на пазара на апартаментите в София, ще можете да си дадете ясна сметка дали покупката на този апартамент оправдана от финансова гледна точка.

Инвестирането с цел отдаването под наем на апартамент в София е добре да планирате максимално разумно всеки детайл. Това включва пропуснати ползи при положение, че апартамента не е отдаден в 100% от времето, планирани освежителни ремонти, поддръжка и други подобни фактори, имащи съществена роля при управлението на един апартамент.

При повече апартаменти, закупени от ваша страна, вашата компания ще е в състояние да реагира и на негативни стечения на обстоятелствата, като например генериране на загуби от определен апартамент. В същото време обаче другите ваши апартаменти ще продължат да ви носят планираната доходност и така да обезпечат оцеляването на вашия бизнес.

Имайте резервен план при покупка на апартамент в София, защото след като сте инвестирали в него и сте се опитали да го предложите за продажба, но евентуално никой не е поискал да го купи, то можете да започнете да го отдавате под наем или да го предложите за покупка на лизинг. Така вероятно няма да спечелите от него, но поне ще минимизирате своите загуби от своята инвестиция.

Ако планирате обновяване и пускане в продажба на апартамент в София, то при планиране на разходите се опитайте да добавите два пъти повече от нужните разходи за обновяване на апартамента. Ако въпреки всичко тази инвестиция ви се струва разумна, то направете я.

Ако търсите надежден брокер и партньор за вашите инвестиции в апартаменти или търсите утвърдена фирма, която се занимава с продажба на апартаменти в София, то доверете се на Sofiatrend. Можете да се посетите офиса на SofiaTrend на адрес – бул. Гоце Делчев 48, София или да се свържете с тях на телефон - 02 8081823.

споделяне в социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *