Защо Google не се справя както трябва с хардуера?

Приложението Google TV, която трябваше да премахне границите между класическия телевизор и Интернет, бе толкова хладно прието, че Гугъл реши да прекрати пускането на бъдещи продукти, свързани с него, докато не направи значителни подобрения в устройството.

Търговията на смартфони нарастват с забележителни ходове, но потребители изразиха огорчение от операционната система Android. Твърде е прекалено рано да се преценява представянето на компанията при таблетите, но варианта на Android, предназначена за таблетни компютри – Honeycomb, излязла преди три месеца, има редица проблеми и за сега продажбите й са разочароващи, пише CNN Money.

Именно разочароващото представяне на продуктите на Гугъл, насочени към потребителски устройства, се очаква да бъде един от най-интересните проблеми за дискутиране по време на годишната конференция за разработчици на компанията, която стартира тези дни в Сан Франциско. На нея компанията предвижда да оповести излизането на версия на операционната система Google Chrome за десктоп компютри.

Не е ясно защо Гугъл получава толкова голям успех с помоща на уеб приложенията си като Google Voice, Google Maps и Gmail, а представянето й при потребителските устройства търпи несполуки?

бутон за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *