Красива аранжировка от сухи цветя за маса

Една доставка на цветя е централна тема за всеки специален повод. Букетите са красиви, придават свеж аромат, но след седмица или две започват да увяхват. Ако искате да си спомняте дълги години за определен повод, освен снимките за това могат да помогнат и цветята.

Да, можете да изсушите букетите и да направите красива декорация от тях. Аранжировката на сухи цветя е лесна задача, с която всеки може да се справи в домашни условия, но е нужно малко по-внимателно отношение. Правилната селекция при доставка на букети е съществена част от проекта.

Трябва да се изберат цветя, които имат правилно изсъхване като невен, роза, ралица или амарант (по-известен у нас като щир). За пълнеж можете да използвате гипсофила, бял равнец, лавандула, слама или мак. Листният компонент на украсата може да бъде направен от евкалипт или от изсушени папрати.

Ще ви дам една идея, която можете да използвате при превръщането на сухите цветя в красив декор за дома ви:

Идея за аранжировка за маса

Най-популярната аранжировка е формата на нормален букет. Ще са ви нужни сухи цветя, пяна за цветя (може да се намери във всеки магазин за цвята) пълнеж, листа, контейнер (ваза), мъниста и камъни за декорация.

  1. В началото се запълва дъното на вазата с част от пяната.
  2. В зависимост от желанието ви, можете да скъсите стеблата на цветята, пълнежа и листата.
  3. Добавете листата и пълнежа по такъв начин, че да са равномерно разпределени
  4. В предната част можете да добавите цветя като гардения и рози. Те могат да се стабилизират с декоративните камъни или с наниз от мънистата.
  5. При необходимост пренаредете цветята така, че компонентите да са видими от всички страни.
  6. Поставете цветната аранжировка в средата на масата.

Когато сложите аранжировката на масата, внимавайте тя да не бъде огрявана от пряка слънчева светлина, а също така да не бъде подложена под топлият въздух на климатика. В противен случай можете да забележите, че цветовете избледняват и цветята изсъхват прекалено много за кратко време.

Когато става въпрос за поддръжка, не се изисква нищо друго освен почистването на праха.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *