3 причини за избор на счетоводно обслужване

Ако кризата вече се е отразила и на вашия бизнес и постоянно се чудите, как да намалите разходите си, то тогава тази статия ще ви бъде много полезна.

Абонаментното счетоводно обслужване е сравнително нов вид услуга за България. То включва различни счетоводни услуги,  обвързани с договор за счетоводно обслужване. Днес ще изброим някои от най-важните според нас причини, за да предпочетете тази форма на счетоводно обслужване пред щатните счетоводители.

Счетоводни услуги

Като първа причина ще посочим факта, че можете да намалите фирмените си разходи. Представете си, какъв е размерът на месечната издръжка на един щатен счетоводител. Тя включва не само работна заплата, но и осигуровки, подходяща материална база, компютър, специализиран и лицензиран софтуер, канцеларски материали и т.н.

Сега си представете, какъв е размерът на абонаментната такса за счетоводни услуги. Ако Ви е трудно да си го представите ще Ви кажем само, че повечето счетоводни фирми предлагат промоционални оферти, които са в пъти по-ниски от месечната издръжка на един щатен счетоводител.

Втората причина е, че Ви обслужват висококвалифицирани специалисти. Ако вашата фирма е разположена в сегмента на малкия и среден бизнес, то вероятно не можете да си позволите да наемете скъпо платени и опитни специалисти.

Ще трябва да избирате между някой млад, неопитен, току що завършил счетоводител и някой, който най-вероятно не е добър специалист. Добре обучените и опитни кадри обикновено си знаят цената и не биха се съгласили да работят за малка заплата.

Третата причина касае възможността по всяко време да разчитате на качествено обслужване. Когато подпишете договор с някоя специализирана счетоводна фирма, тя поема отговорността по качеството и изпълнението на възложените и задачи в срок.

Ако счетоводителите от фирмата допуснат някакви грешки, то те биват за нейна сметка. Друг много голям плюс при подписването на договор със счетоводна фирма е организацията на работния процес. При болничен, отпуск или напускане на някой счетоводител, специализираната фирма винаги има на разположение други специалисти, които да поемат извънредната работа.

бутони към социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *