Съхранение на багаж и още нещо

Един от големите сайтове за туристически услуги в Обединеното кралство наскоро обяви, че на пазара се предлага нова онлайн резервационна услуга. Тя предоставя възможността на всички желаещи да резервират стая в избран от тях хотел не за една, нито за две нощи, а за един следобед, например.

Официалното обяснение на подобно действие най-често е, че такива хотелски резервации се правят с цел съхранение на багаж например. Звучи много добре, но има ли и още нещо зад това явление?

Вярно, ако ви трябва стая само за няколко часа, обикновено човек би си помислил, че просто искате да има къде да оставите принадлежностите си, да си отпочинете преди следващия полет или просто да свършите малко работа преди да се впуснете към поредната дестинация.

Към тези оферти обаче стои и един надпис, който някак не се връзва с изброените причини за резервиране на хотел за няколко часа, а именно - „Предлагаме дискретност”. Явно предлаганите онлайн хотелски услуги не смятат за свой таргет нито бизнес пасажерите, нито хората с много багаж. Определено тук става дума за нещо друго.

И намаленията за подобни места за отсядане са доста добри, ако например сте си купили самолетни билети до Лондон и искате „да си оставите багажа”, можете да се възползвате от изключителни оферти - двойна стая, резервирана от 11 до 5 следобед в хотел Сейнт Джон, струва вместо 340 паунда, съвсем скромните 120.

Компанията, която предлага подобни услуги се нарича Day Use Hotels и вече разпростира дейността си не само в Обединеното кралство, но и в страни като Франция, Италия, САЩ, дори и Белгия.

Най-популярна се е оказала услугата във Франция, където е обществена тайна, че мъжете се срещат със своите любовници обикновено във времето след като излязат от работа и преди да се приберат вкъщи за вечеря. Дори президентът Жак Ширак един път казва следното: „Имало е много жени, които съм обичал, възможно най-дискретно.”

В страни като Япония и Южна Корея, тези „любовни хотели”, които предлагат, освен дискретност, и отлични цени за дневен престой, са популярни от много време насам. И ако все пак „дневен престой” не ви звучи романтично, тогава просто го сменете с хотелска стая „за багаж”.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *