Ръчен багаж в самолета

Условията за превоза на ръчен (този, който пасажерът е позволено да вземе с него в самолета) на повечето превозвачи варират, но има някои ключови параметъра, които често се припокриват.

Правилата варират главно, в зависимост от това дали авиопревозвачът е редовен (като Lufthansa, KLM, British Airwaysнискотарифна (например Germanwings, Wizz Air, Ryanair).

Класическите авиокомпании обикновено позволяват по-голяма свобода на пасажерите и им разрешават да вземат на самолета освен чанта (в повечето случаи с габарити до 55 x 40 x 20 см и маса до 8 или 10 kg), и книга за четене, лаптоп, чадър, дамска чанта допълнително.

нискобюджетните превозвачи, от своя страна, често са много по-стриктни в това отношение и искат от клиентите си да поберат целия багаж, който искат да качат в самолета, в рамките на един куфар с позволените габарити и маса. при тези условия, ако искате да качите освен куфара си и  лаптоп, преди бординга на самолета, ще бъде казано да преподредите багажа си или да оставите едната чанта като регистриран багаж, за превоз в товарното отделение и да платите съответната такса за това.

Тези различия, както и това, че правилата не винаги се следят  стриктно, често причиняват объркване сред пасажерите и не малко главоболия. Затова, преди да си купите самолетен билет, внимателно проверете правилата на авиокомпанията, с която, ще летите.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *