Тоалетни с двойна система за вашата баня

Ние изобщо не мислим за ресурсите, изхабявани от тоалетните ни ежедневно, докато не почувстваме нужда да ги използваме. Тогава с едно пускане на водата всички проблеми са решени и животът ни става розов.

Но в голяма част от нашия прекрасен свят, хората не се замислят, че от другата страна на кълбото много хора умират от дехидратация. Това се случва поради липсата на вода в места като Азия и Австралия. И в момента ние се замислихме: защо трябва водата, която пускаме в тоалетната, да е същата като тази, която пием?

Тоалетна с мивка

Добрите хорица от компанията “Caroma” са стигнали до една много добра идея, която е единствена по рода си. Измислили са нов тип тоалетни с вградени мивки. Те притежават специална система, която отвежда водата, използвана от мивката, в казанчето на тоалетната. Така следващия път вместо чиста вода, ти пускаш тази, с която предишния път си си измил ръцете.

Разбира се, има някои недостатъци - ще ти се налага да стоиш разкрачен над седалката докато се миеш, но това не е болка за умиране, идеята си остава страхотна Всъщност, освен механизма за пълнене на казанчето, тоалетната е напълно обикновена, като тази в твоята баня. Водата в мивката идва от водопровода на апартамента или къщата ти, напълно разделно от другите функции.

Компанията, създала тази тоалетна (която между другото притежава дългото име “The Profile Smart Dual Flush Toilet”), с главен щаб в Брисбейн, Австралия, изпробва дали сапунената вода в казанчето нанася щети на частите на тоалетната. Това може да се окаже голям проблем за “Caroma”, но съм сигурен, че те ще намерят неговото решение.

Според статистиката, изготвена от компанията, с такава система се пести 70% повече вода на домакинство. Това всъщност ме шокира, защото изобщо не е малка цифра. Остава ни само да стискаме палци проектът да върви "по вода" и скоро да навлезе на пазара.

Системата вече може да бъде намерена в САЩ, очаква се скоро да бъде започната продажбата й и в Австралия. В България можем да помечтаем за тази система още дълго време.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *