Злокачествен тумор на простатната жлеза – симптоми на заболяването

Ако един мъж изпитва разпознаваеми симптоми на рак на простатата, обикновено болестта се е метастазирала извън този орган. Това е най-разпространеното раково заболяване сред мъжете. Две трети от пациентите с диагноза злокачествен тумор на простатната жлеза са на възраст над 65 години.

Поради латентност в симптомите на заболяването, важна стъпка е да се вземат превантивни мерки, още когато мъжете навършат 30 годишна възраст. Сред основните средства за предпазване от болестта е здравословното хранене.

Симптоми при рак на простатата

За да има ефект от борбата със заболяването, е важно да се познават симптомите. Най-честите от тях са болезнено и често уриниране, наличие на кръв в урината или спермата и др. Тези симптоми са свързани и със състояние на увеличена простатна жлеза. В напреднал стадий на злокачествена хиперплазия на простатата, симптомите се изразяват в тягостна болка в бедрата, гърба, ребрата и таза.

Причини за поява на злокачествен тумор на простатната жлеза

Генетиката се счита, че играе голяма роля за появата на злокачествен тумор в простатната жлеза. Начина на живот и храненето, също могат да повлияят за развитие на болестта. Консумацията на прекалено много червено месо или храна с високо съдържание на мазнини, млечни продукти и др. имат пряка връзка при образуването на ракови клетки в простатата.

Методи за предотвратяване на заболяването

За да се предотврати заболяването, трябва да се знаят причините, които го предизвикват. Балансираната диета е първия фактор, който трябва да се вземат предвид при разглеждане на естествените средства за лечение на рак на простатата.

Вашето меню, трябва да съдържа големи количества храни от растителен произход, съдържащи фитонутриенти, които имат антиканцерогенни свойства. В допълнение към това, трябва да включите кафяв ориз, сурови плодове и зеленчуци.

Повечето добавки предназначени за лечение на рак на простатата се състоят от няколко ключови билки. Тъй като вашата диета вероятно няма да съдържа повечето от тях, трябва да ги получите чрез добавка, която да балансира този недостиг. Ключовите съставки за лечение на заболяването включват: зелен чай, омега-3, кверцетин, куркума и др.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *