Уеб дизайн на целева страница за реклама

Когато се прави уеб дизайн на целева страница е много важно да се спазват някои основни правила. Обикновено този тип страници се използват за рекламни кампании били те онлайн или офлайн.

Целта е да се стигне максимално бързо до продажбата на продукта или оставяне на контактите на клиента. За целта трябва всичко да бъде максимално улеснено и направено така, че да е лесно за използване както от клиента така и от търсачките.

Реклама в интернет

Ето и някои основни съвети:

Оптимизация

Този термин се използва както за оптимизация за търсещи машини (SEO), така и за направата на страницата така че да е максимално релевантна към рекламата, която води към нея. Например в рекламната мрежа на Гугъл, в която имате възможност да рекламирате при резултатите на търсене, от голямо значение е страницата ви да има висок качествен рейтинг, за да плащате по-малко за реклама.

Ако това не беше така, играчите с най-много пари щяха просто да превземат тези позиции и да не оставят шанс на никой друг. Този вид оптимизация е свързан не само с използването на ключови думи, но и с подобряването на времето за зареждане на страницата, осигуряване на максимална прозрачност, чрез включването на физически адрес на компанията например и още редица фактори, които са подробно описани в документацията на Гугъл.

Опростеност

По правило целевите страници трябва да имат изчистен дизайн и ясно послание – в най-общия случай „направи нещо сега”. Дали това нещо ще е покупка, записване за имейл бюлетин или друго зависи от целта на кампанията като цяло. Най-важното обаче си остава дизайна да е съобразен с целевата аудитория.

Призив за действие

Това е най-общо казано подкана към потребителя да извърши действие, което изисквате от него. Обикновено то е под формата на бутон, отличаващ се като цвят и/или шрифт от останалите елементи на страницата. Добре е той да създава чувство на спешност, че действието трябва да се случи сега или до определена дата, до която например важи намалението или промоцията.

Това са само някои от основните правила, които трябва да спазвате, но ако ще провеждате рекламна кампания е добре да се доверите на специалисти, които се осведомяват за новостите в бранша и следят най-добрите практики.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *