Букети с червени цветя – един романтичен подарък

Червеният цвят и всички негови нюанси са популярни сред хората и имат различни значения в комбинация с различните цветя. Във всеки онлайн магазин за доставка на букети има голямо разнообразие от червени цветя, които са подходящи за подаръци на поводи като сватби, рождени дни, Коледа и Свети Валентин.

Букет от червени цветя

Казано с други думи на празници, който имат емоционално значение най-вече за жените. В този ред на мисли нека споменем и кои са най-предпочитаните и подарявани червени цветя:

Карамфили

Гръцкото наименование на карамфилите е Dianthus, което се превежда като "цвете на Бога". Тези цветя са изключително издръжливи, дори когато са отрязани, а това ги прави изключително популярни за букети, кошници и венци. Светло червените карамфили символизират възхищение, докато тъмно червените са знак на обич и дълбока любов.

Хризантеми

Жълтото е традиционен цвят на хризантемата, но също така растат и в бяло, лилаво и червено. Хризантемите символизират оптимизъм, радост, вярност и дълголетие, а червените хризантеми са символ на любовта.

Божури

Има 30 вида от тези тревисти многогодишни растения. Кръстени са от Paeon, лекар на боговете в гръцко-римската митология, божурите цъфтят в края на пролетта и началото на лятото, за да се превърнат в големи и ароматни цветя.

Те изискват малко грижи, почти не се нуждаят от никаква поддръжка и могат да оцелеят през тежкия зимен климат. Клъстери от божури могат дори да живеят колкото 50 години. Божурите символизират любовното признание.

Рози

Червените рози символизират безброй емоции, като копнеж, желание, страст и любов. Те също могат да представляват уважение, преданост и възхищение. Тъмночервените рози изразяват тъга и съжаление. Макар не много хора да знаят, броят на червените рози също имат специално значение: букет от 12 червени рози означава "Обичам те."

Червените цветя са романтичен подарък, изключително подходящ ако смятате да покажете какво точно чувствате към жената до вас. С букет червени рози, хризантеми или карамфили вашата мисия ще бъде успешна, приятелката ви ще запази красив и дълготраен спомен от този ваш подарък.

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *