Шумът от климатика ни

Според наблюденията на няколко фирми за монтаж климатици във Варна, един от най-често задаваните въпроси, наред с тези за това дали климатикът ще се справи с климатизацията е и този за генерираният от него шум.

Различните климатици имат различни показатели по отношение на шума. Естествено влияние оказва и това дали говорим за външното или вътрешното тяло на избраните климатици. Най-често обаче шума от едно вътрешно тяло рядко надвишава този от работата на нашия компютър.

При външните тела на климатиците ситуацията е малко по-неприятна с оглед все пак на по-големите перки, но и там нещата са напълно поносими. Още повече, че между шума от нашия климатик и помещението, където се намираме все пак са прозорците и дограмата, които изключително рядко пропускат какъвто и да било шум от външното тяло да се чуе в самата стая.

Няма място за притеснение и когато говорим за това дали работата на вашия климатик от гледна точка на шума ще притеснява вашите съседи, защото отговорът е – категорично не. Единствено при проблем с вашия климатик, той може да започне да генерира повече шум от обикновеното, но това е една удобна индикация да извършите нужната поддръжка.

Най-често повишение в стойностите на генерирания от климатици шум се наблюдава през зимата и то само в най-студените дни, когато тампоните на вашия климатик се втвърдяват и не могат да уплътнят добре пространството, което в изключително редки случаи може да доведе до тракане, но това както отбелязахме по-горе може да се окаже положително с оглед на това, че можете да предотвратите навреме последващи проблеми, а от там и увеличени разходи.

Ако желаете да имате максимално тихи климатици, то е добре да се консултирате с професионалистите в тази област в лицето на фирма за климатици във Варна „Ох-Миро”, които ще ви помогнат да осигурите най-добрия избор за вас и вашия дом, както сред по-достъпните модели климатици Мидеа, така и сред такива от най-висок клас като Daikin.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *