Хотел в Цигов чарк или вила?

Цигов чарк доби популярност сред туристите, и вече все по-рядко се налага да им обясняваме по телефона, че курортът е близо до Велинград, дори да им даваме напътствия откъде да минат. В днешно време виждам, че това, което голяма част от туристите се чудят е, на какво място да отседнат – дали в малък хотел в Цигов чарк или пък в просторна вила или къща за гости?

Всъщност много зависи с кого отивате на почивка, дали имате автомобил, през кой сезон и какво предпочитате самите вие – уют и уединеност – каквото предлагат повечето вили, или пък просто място за отмора с повече екстри като спа салони, фитнес и така нататък.

Зависи и дали имате автомобил и колко проходим е той, защото ако почивате през зимата, пътят до вилата ви може да не е достатъчно добре почистен. И стигаме до другата разлика – при хотелите често сте обградени от цивилизация – магазини, ресторанти и така нататък, докато ако сте във вила, ще трябва да планирате менюто си и да си закупите храната предварително. Хубавото е, че в повечето вили има барбекюта, печки, в някои даже съдомиални и кухните са удобни, за да е готвенето лесно и да не пречи на почивката.

Зависи и колко души сте, за по-голяма компания с кола, например, може би ще бъде много по-удобно и приятно да почива във вила, отколкото да се разделят по стаи в хотел. Ако обаче сте двойка и нямате превозно средство, вероятно ще ви излезе много по-евтино да почивате в хотел.

Вилите са много подходящи за настаняване на две приятелски семейства, колективи за тимбилдинг или пък компании от приятели, предлагат условия за готвене, забавление и пространство сред природата. Но само ако сте готови да жертвате спа процедурите и баровете по хотелите :)

Вили и хотели в Цигов чарк има много, така че разполагате с много широк избор. Вземете предвид всички фактори и ще направите правилното решение. Пожелаваме ви приятна почивка!

социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *