Лятна почивка в Гърция

Отново идва лято и отново всеки от нас се замисля, къде да почива на море? От една страна се чудим, дали си струва да останем в България, от друга дали ще ни бъде изгодно да отидем на почивка в чужбина. Най-близката дестинация за почивка на море в чужбина естествено е Гърция. Какво може да предложи нашата съседка и на какви цени? Достъпни ли са те за нас?

Практиката показва, че в Гърция всеки може да намери подходящо място за почивка. Можем да започнем от непретенциозните къмпинги, които са почти навсякъде и да стигнем до луксозните 5 звездни хотели.

Човек само трябва да реши, каква екскурзия би искал да предприеме, за колко време и на каква цена. Разбира се не трябва да се подценява и организацията на почивката. Съветваме ви да използвате някой Интернет сайт в сферата на туризма, който ще ви помогне при планирането на екскурзията ви.

Нека се спрем на различните варианти. При всеки от тях е добре, да се осведомите предварително за мястото, на което ще отидете и ако не знаете гръцки да се снабдите с един малък разговорник.

Къмпинг – има много голям избор, почти на всякъде има къмпинги, на много ниски и достъпни цени и с много добри условия (кухня, баня, супермаркет, чадъри на плажа), някой къмпинги имат дори и басейн.

Наем на вила – можете да наемете една къща или вила с няколко приятели. По този начин разходите се разпределят между всички и е по-изгодно. Повечето къщи са в много добро състояния и са обзаведени.

Хотел – обикновено се купува от туристическа агенция или оператор, като пакет за почивка на море. Можете да се избере от сайт, къде има много оферти на екскурзии и почивки. Тук плюсовете са лукс, осигурена храна и повече забавления.

В крайна сметка избора не зависи само от финансовите възможности, но и от вкуса на човек. И трите вида почивка са приятни, но и много различни, като емоции и преживявания. Остава само да решите, кой е за вас и Гърция ви очаква.

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *