Туристически дестинации за вашата лятна почивка в Созопол

Планирахте ли вече Вашата лятна почивка? Предвид натовареният туристически сезон, добре е да резервирате хотел за почивка в Созопол предварително, примерно месец – два преди датата на почивката. Това ще Ви помогне да намалите главоболията и хаоса около организирането на вашата екскурзия.
Созопол е стар, античен град, в който има какво да видите. Старата част на града е известна с църквите със старинни икони, дърворезбени иконостаси, които са в стила на старовременните български художници. Архитектурата на Старият Созопол също е забележителна.
Културният фестивал „Аполония” е символ на града, който се провежда периодично всеки септември от 1984 г. насам. На празника на изкуствата присъстват хора от различни професии – писатели, артисти, художници, музиканти, поети и архитекти, вдъхновявайки се от атмосферата, красотата и уникалността на Созопол.
Друга интересна туристическа дестинация са островите Свети Петър и Свети Иван.
Островът Свети Иван се намира на 910 м от полуостров Столец в старият Созопол. Той е един от най – големите острови в българските води на Черно Море. Площтта му е 0,66 кв.км. Най – високата му точка е 33 м над морското равнище. Островът е в разкопки и именно там бяха открити мощите на св. Йоан Кръстител през 28 юли 2010 г.
Свети Петър се намира в близост до остров Свети Иван, като е най – малкият от българските острови – само 15 декара площ. Предполага се, че се е отделил от св. Иван след природна катастрофа.
На двата острова се намират над 70 вида птици, включително редки и застрашени видове включени в Червената книга на България. Може да стигнете до тях с т.нар. лодките - такси.

бутон за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *