Изгаряне на мазнини чрез смехотерапия !

Учени от университета Уандербилт в град Нешвиле, щата Тенеси откриха нов начин за изгаряне на мазнини. Специалистите установили, че само 15 минути смях дневно допринася за изгарянето на 2.00 кг мазнини годишно. Те установили още, че дори гледането на една много смешна комедия или телевизионно предаване, като изгаряне на мазнини и калории е равносилно на разходка от 1 километър!

смях отслабване

Учените занимаващи се с нетрадиционния метод за изгаряне на мазнини – методат смехотерапия, изследвали група от хора, състояща се от жени и мъже на възраст от 18 до 34 години. Задача била да гледат телевизия, като в началото им представили унили предавания за природата и начина на живот в различни селски райони. Пресметнали разхода на калориите и изгорените мазнини. След това им демонстрирали 55-минутна "програма", съставена от различни комедийни материали. Изчисленията показват, че по време на програмата чрез смехотерапия участниците изгаряли с 10-20% повече енергия в сравнение със скучните предавания.

Заедно с изгарянето на мазнини и смъкването на килограми, смехотерапията влияе върху лекуването на различни видове заболявания. Курсовете по смехотерапия могат да бъдат сравнени с аеробна гимнастика като в резултат на смях се задействат над 80 мускулни групи. Като терапевтичен метод смехът оказва положително въздействие върху проблеми с разширени вени, проблеми с храносмилателната система, опорно-двигателният апарат, регулира обмяната на веществата в организма, изчезват белези и бръчки. Чрез Смехотерапия човек повдига настроението си, подмладява се и нараства желанието му за живот.

бутон за социални мрежи

2 мнения по „Изгаряне на мазнини чрез смехотерапия !

  1. Определено смехът помага за здравето на човек и прави чудеса. Той може да лекува неизлечими болести и да избави от депресия и най-наранимите психики. Чрез здравето, смехът индиректно влияе и на отслабването – определено, защото здравият организъм няма как да не е във форма.

    Но само с гледане на филми не е добре да си набавяме нужната доза смях. Трябва и малко излизане с приятели в компания и такива неща… Телевизията и компютрите все-пак са един вид обездвижване, а това е лошо за здравето. Просто го споменаваме, за да се има предвид.

  2. Това е просто Много Яко и споделям наред с най-голямо удоволствие!
    Това се казва бизнес от 21 век !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *