Как да се увеличат нивата на въглероден диоксид в градината?

Ниските нива на въглероден диоксид (CO2) ограничават капацитета на растенията за създаване на енергия чрез фотосинтеза. Културите могат да обработват много повече въглероден диоксид, отколкото обикновено се намира в тяхната обкръжаваща среда.

Въглероден диоксид

Един от най-добрите начини за насърчаване на растежа е да се повиши количеството му, което е на разположение на вашите култури в градината. Но как да се увеличат нивата на въглероден диоксид в градината?

Изборът на инжектор за въглероден двуокис е най-евтиният начин за добавяне на CO2, към градината. Системата обикновено се състои от изпускащ клапан, регулатор и манометър за определяне на количеството на CO2, което желаем да вмъкнем във въздуха.

Някои инжектори за въглероден диоксид от по-високо поколение включват и таймер, за да стартирате по график освобождаването на CO2 - принципът на работа е същият като при водна помпа, свързана с таймер за поливане. Обикновено в медицинските центрове и други специализирани места можете да зареждате своите бутилки за въглероден диоксид.

Ако искате да използвате своята градина за по-дълъг период от време или за различни култури, по-евтино е да инвестирате в решение за дългосрочен план - добавка на CO2. Генераторите за въглероден диоксид произвеждат въглероден двуокис чрез изгаряне на пропан, природен газ, или от други горива базирани на въглерод.

Те са значително по-скъпи от основната система за CO2 инжектор, но ще премахнат сметката и усилията за презареждане с CO2 на цялата система. При достатъчно дълъг период от време, инвестицията в производството на СО2, е по-икономична от закупуване на инжектор и много доливане.

Много градинари ще пренебрегват тази част от тяхната система и ще намалят производството си и богатството на своята реколта. Не забравяйте, че липсата на произволен елемент от необходимите за фотосинтезата съставки ще ограничи развитието на растението до точката на този дефицит. Ако някой необходим аспект нужен за правилния растеж на културите е пропуснат, това се отразява негативно на цялостното израстване на засадените растения.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *