CRO: Как да подобрите процента на реализация на вашия уебсайт

Вашият процент на реализация е процентът посетители на вашия уебсайт, които се превръщат в клиенти. Оптимизирането на процента на реализация (CRO) е начинът, по който можете да увеличите този процент и да превърнете кликванията в клиенти.
CRO е чудесен начин за увеличаване на продажбите, но има и много други предимства, подобряващи резултатите от други маркетингови дейности, като социални медии, PPC, платени реклами и SEO оптимизация.
Има много техники за подобряване на процента на реализация на вашия уебсайт, но целта е да се намалят пречките и да се улесни потребителите да станат клиенти.
По-долу описваме как да започнете с CRO.
Как мога да започна с CRO (оптимизиране на процента на реализация)?
Решете ясна цел.
Запитайте се: Каква е вашата цел?
Търсите ли клиенти, които да закупят вашия продукт? Да се запишат за вашия бюлетин? Да изпратят запитване за оферта? Това е важно, тъй като това е, върху което ще се фокусирате, когато разглеждате процента си на реализация. Важно е да изясните това в ума си, преди да започнете каквато и да е CRO дейност.
Често срещаните примери включват извършване на покупка, изпращане на информация, записване в пощенски списък, създаване на акаунт, изтегляне на безплатна услуга или може просто да се ангажират със страница на вашия сайт.
Няма правилен или грешен отговор – всичко зависи от вашите приоритети като бизнес.
Разберете текущия си процент на реализация.
Разгледайте своите анализи и вижте как вашите потребители взаимодействат с уебсайта ви. Има ли потребители, които напускат уебсайта ви преди покупка? Къде става това? Има ли пречки? Може ли това да се избегне?
Трябва да можете да намерите тази информация в анализите на уебсайта си или чрез друг инструмент като Google Analytics.
В зависимост от вашата крайна цел има различни формули за процент на реализация, които можете да използвате :
• (Общ брой реализации / Общ брой потенциални клиенти) x 100 = вашият процент на реализация.
• (Общ брой реализации / Общ брой уникални посетители) x 100 = вашият процент на реализация.
• (Общ брой реализации / Общ брой регистрации) x 100 = вашият процент на реализация.
Определете областите за подобрение.
След като си поставите ясна цел и знаете текущия си процент на реализация, можете да започнете да идентифицирате областите от уебсайта си, които се нуждаят от оптимизиране.
Например може да е сложен процес на плащане, несвързана целева страница или копие на уебсайт, на което липсва завладяващо послание.
Разгледайте дизайна на уебсайта си.
Дизайнът на вашия уебсайт и колко лесно е да се навигирате в него оказват огромно влияние върху процента ви на реализация. Ако вашият уебсайт е по-труден за използване или информацията за вашите услуги е трудно достъпна, тогава вашите потенциални клиенти може да търсят някъде другаде.
Също така е важно да се уверите, че всички бутони на вашия уебсайт работят правилно, тъй като това може да затрудни клиентите ви да купуват вашите продукти/услуги.
Оптимизирайте ключови целеви страници.
Целевите страници са едни от най-важните страници на вашия уебсайт по отношение на превръщането на кликвания в клиенти. Ефективната целева страница трябва да бъде завладяваща, да предоставя ясна информация за вашия продукт/услуга и да има убедителен призив за действие.
Не забравяйте да се съсредоточите.
Лесно е да бъдете изкушени да подобрявате много различни области на уебсайта си едновременно, но ако започнете да променяте твърде много неща, може да е трудно да измерите кое е било ефективно за увеличаване на реализациите.
Съсредоточете се върху една област или цел в даден момент, за да сте сигурни, че времето и енергията ви не се губят.

Източник - 5ttree.com

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *