Ремонт на плоски покриви

Плоските покриви са много подходящи за завършването на една сграда. Те са здрави и могат да издържат много години, ако са монтирани както трябва и ако имат система за отводняване. Предимствата на тези покриви пред другите са много. При тях покривът може да се използва пълноценно и да се превърне в прохладно място през лятото, а таванското помещение може да бъде използвано максимално.

remont-pokriv

С какво трябва да бъдем наясно, преди да се захванем с ремонт на плосък покрив?

Първото нещо, което трябва да направите е, да огледате добре покрива, като се качите горе. Вижте дали няма прогнила ламарина някъде и прегледайте отводнителната система. Проверете, дали някъде се задържа вода и вижте какво е състоянието на хидроизолацията, ако се наложи я изкъртете.

Добре е да измерите покрива и да сте наясно с площта му, така ще си спестите излишни разходи, които трябва да дадете на фирмата за ремонт. Когато сте готови с гореизброените неща, можете да потърсите подходяща фирма. Намерете поне няколко, изпратете им размерите и искайте оферта от всяка. Не търсете най-евтиното, но не избирайте и най-скъпото. Най-добре е да се спрете на среден вариант като цена.

Технология за ремонт

При плоските покриви се използва най-вече рулонна хидроизолация (усилен воалит - един доказан и здрав материал). Тази изолация се поставя в два слоя и се залепва с газопламъчна горелка. Преди това е добре, покривът да бъде много добре почистен и задължително да се нанесе битумен грунд. Ако ламаринените детайли по покрива са в добро състояние, могат да се третират със защитен грунд, ако състоянието им е лошо, тогава е по-добре да се сменят с нови.

Покриви с хидроизолация – тънкости

Когато фирмата приключи с един ремонт на покриви е добре да проверите как е свършила работата си. Има няколко зони, на които трябва да наблегнете при проверката. Огледайте добре местата около комините, отводнителната система, отдушниците, бордовете и гръмоотводите! Това са проблемни зони, около които трябва да се действа много внимателно, защото там най-често могат да се появят течове.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *