SEO оптимизация: как да я направя сам?

Когато става въпрос за SEO оптимизация на сайт, пред Вас стоят две алтернативи – да се доверите на професионална фирма, която да осъществи тази дейност, или да го направите сами. В случай, че изберете последното, разбира се, ще са Ви нужни известни познания в областта на SEO оптимизацията, както и повече време.

Огромна роля в класирането на сайтовете, играят ключовите думи. В повечето случаи тук не става въпрос само за една дума, а по-скоро за словосъчетание или дори цяла фраза, използвана от купувачите при търсене на дадена стока. Направете списък с всички ключови думи, за които се сещате и проверете какви ключови фрази използват Вашите конкуренти. От тях изберете две, които са най-тясно свързани с Вашия бизнес или с темата на сайта и не са сред най-популярните ключови думи при търсене, тъй като така ще Ви е трудно да пробиете вече установилата се конкуренция.

На второ място е качеството на съдържанието, което представяте на Вашия сайт. То трябва да е уникално, като ключовите думи са разположени из целия текст, за да бъде определено като добро от търсачките. За да направите ключовите думи забележими, ги използвайте в заглавието, а в текста ги удебелете или включете в тях линкове, препращащи читателя към други страници от сайта Ви.

И не на последно място, сдобийте се с качествени линкове, които да подобрят ранга Ви. Използвайте линкове от сайтове, които по тематика са сходни на Вашия сайт или източници, от където посетителите Ви могат да почерпят ценна информация. Друга възможност е да се свържете с всички възможни сайтове от Вашата ниша и да им предложите обмяна на линковете с цел повишаване на трафика за двете страни.

Не забравяйте да правите честа проверка на резултатите от SEO оптимизацията, като същевременно продължавате да обновявате съдържанието на сайта и да увеличавате линковете. Така усилията Ви няма да останат напразни и ще си спечелите добро класиране сред челните позиции.

бутон за сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *