Как да изберем добър SEO специалист

Навярно се чудите защо някои сайтове излизат в топ резултатите на Google, а вашият сайт не? Ако сте се сблъсквали с този проблем навярно сте търсили решение за проблема. И най-вероятно сте чували за понятието SEO оптимизация.

По-любопитните клиенти най-вероятно са чели статии и материали за същността на оптимизирането на сайтове за най-голямата търсачка - Google. Факт е обаче, че повечето хора са доста скептично настроени към самият процес, защото в общи линии се говорят общи неща - позитивни и негативни фактори за позиционирането на сайт в листата на Google. Освен това повечето SEO фирми не дават гаранция за това на кое място ще ви класират. Разбира се има и такива, които предлагат подобни гаранции, като се плаща само след успешно позициониране.

Лошото в случая е, че няма изграден стандарт за работа. Всяка фирма или SEO специалист използват различни методи и техники за оптимизация на сайт. Основно техниките се делят на бели и черни, като първите са позволени от Google, а вторите - не. Съществуват и т.н. сиви методи, които взимат по нещо и от двата свята.

Как обаче един клиент да избере добра фирма за SEO оптимизация, с която той да е сигурен, че сайтът му ще се позиционира поне в ТОП10?

На първо място - вижте как са подредени резултатите в Google при търсене на фрази SEO или SEO оптимизация. Логично е най-добрите фирми, които предлагат SEO услуги да се позиционират първи в своята ниша. Какво доверие бихте имали към фирма, която предлага SEO услуги и която се позиционира на 9-та страница?

Ако търсите отделен специалист, а не фирма можете да потърсите в Google фрази като SEO блог или SEO специалист. Четете блоговете на хората, проучете ги. Вижте успехите и неуспехите им. Потърсете тяхни лични проекти и вижте как те самите са си ги оптимизирали и на кое място са.

Още един съвет: Съществуват т.н. SEO състезания. В тях различни SEO специалисти се състезават по една ключова дума за определенo време. Към момента има такова състезание по измислената ключова дума - аквичоп.

Можете да напишете в Google думата аквичоп. По успехите на участниците ще можете да прецените и техните качества, свързани с оптимизацията на сайтове.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *