Спазване на диета при автолиза на панкреаса

Ако искате да живеете здравословно, трябва да знаете, че от голямо значение е тялото да не остане дехидратирано. Мнозина не осъзнават, че не пият достатъчно вода, която поддържа състоянието на панкреаса. Също така повечето хора не знаят, че съдържанието на вода в организма е различно при мъжете – 60-65% и при жените 50-60%.

Автолиза на панкреаса или панкреатит може да причини болка в коремната област и разбира се, да повлияе на качеството на живот. Въпреки, че някои леки случаи на панкреатит могат да изчезнат от само себе си, важно е да се търси лечение, преди влошаване на симптомите.

Заболяването се появява тогава, когато панкреаса е възпален. Съществуват много причини за това състояние. Прекомерен прием на алкохол, камъни в жлъчката, пушене, травми в корема, инфекция, както и други съпътстващи здравословни проблеми са някои то факторите, които предизвикват тази болест.

Задстомашната жлеза произвежда инсулин, който разгражда глюкозата в организма. При диабет, панкреаса не функционира правилно и количеството на произведения инсулин е нарушено, така че диабетиците трябва да си го набавят допълнително. Ето защо това лечение се явява като алтернативно и за болните от панкреатит.

Консумирайте ястия, които съдържат по-малко въглехидрати и мазнини. С използването на балансирана и здравословна храна, можете да получите по-стабилни нива на кръвната захар и способност за изгаряне на складираните мазнини в организма.

Високите нива на захар в кръвта на бременната жена, може да бъде рисковано за нея и бебето. Токсичните замърсявания на околната среда, причиняват негативно влияние върху черния дроб. Освен това този орган, отговорен за прочистване на нашето тяло е негативно засегнат от големи количества протеини.

Препоръчителният прием на мазнини при заболяване от панкреатит е не повече от 20 грама на ден. Избягвайте преработените храни. Те имат най-малка хранителна стойност и съдържат прекомерно количество сол и мазнини.

Също така е препоръчително да се изследвате за хранителни алергии. Това не е необичайно явление. Две от най-широко разпространените алергии са непоносимост към лактоза и глутен.

Идеалният вариант за вашата диета е включването на плодове и зеленчуци, както и пълнозърнести храни. Консумацията на спанак, специално се препоръчва на страдащите от това заболяване, поради високите нива на антиоксиданти, които се съдържат в него.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *