Ревю на HTC One S

Външен вид

Външният вид на One S е доста интересен. От една страна, смартфонът наподобява по-старите устройства (Desire например), от друга - той изглежда страхотно. Нашият тестов образец е с черен корпус от алуминии, който е бил подложен (ще назовем научния термин) на плазмено-електролитно анодизиране.

Тази сложност, според производителя, е необходима за издръжливостта и стабилността на покритието от надраскване. Естествено надраскването не трябва да бъде умишлено, но щети могат да бъдат причинени от ключове и такива неща в джоба.

Вторият плюс на апарата е, че той е на мода - корпусът на смартфона е тънък - само 8 мм. По време на писане на тази статия, HTC One S претендира за най-тънкото Android устройство. И с тегло по-малко от 120 грама!

Контрастът на гланцираната матирана повърхност винаги е бил оръжие на дизайнерите на HTC. Напълно матирани страни, а предният панел е почти изцяло покрит със стъклото на дисплея. Присъствието на метал тук е много малко: в горната част, където е разположен основният високоговорител, предната камера, сензорите и най-отдолу.

Под дисплея са разположени три сензорни бутона "Назад", "Начало" и "стартиране на приложения". В горния край е разположен 3.5 мм аудио-жак, бутона за включване/заключване на екрана и микрофона за премахване на шума. В долната част, съответно седи главния микрофон. От лявата страна има един конектор MicroUSB, от дясната - бутона за регулиране силата на звука.

Още малко за корпуса. Той практически е монолитен, с изключение на малкия капак в горната част на задния панел (пластмасов с меко на допир покритие). В тази част е разположена 8-мегапикселовата камера с червен ръб (в сивата версия - е със синьо), и светкавицата. Под капака се намира слота за micro-SIM и всичко останало.

Дисплеят

Диагоналът на Super AMOLED-дисплея е 4,3 инча, а резолюцията - 540 × 960 пиксела. Резултатите са отлични, а яркостта, контраста и добрите ъгли на видимост са се превърнали в предимство за този тип матрица.

бутон за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *