За ароматите, алергиите и био парфюмите

По думите на експертите алергиите към аромати драстично се увеличават през последните години, тъй като силните аромати са се превърнали в неделима част от нашия свят и ежедневие. Замислете се за всички изкуствени аромати, с които понякога съвсем доброволно и съзнателно се заобикаляме - ароматизатори за стая, ароматизатори за коли, парфюми, козметични продукти, препарати за почистване, омекотители, дори водата вече може да е с вкус и аромат на различни плодове! Според AAD (Американската академия по дерматология) около 5,000 различни аромати и безброй други ароматни комбинации се използват в различни продукти всеки ден.

За общество, което става все по загрижено за това, което слага в чиниите си или полага върху кожата си под формата на различни козметични продукти, е учудващо колко малко знаем за уханията, с които се пръскаме всеки ден. Вината, уви, не е само наша. За разлика от хранителната и козметичната индустрия, които са под стриктен контрол и наблюдение, компаниите от парфюмерийната индустрия не са задължени, от правна гледна точка, да описват прецизно пълния списък на използваните съставки върху опаковката, тъй като се смята че по този начин може лесно да се разкрие уникалната формула на всеки парфюм.

Ароматите под различна форма са една от най-честите причини за алергични реакции, а смесицата от различни синтетични химикали, които се използват за създаването на различни парфюмни ухания са в основата на много алергии. Според проучване на Allergy UK около 68% от хората с различни алергии, проявяват изразена чувствителност към парфюми. За тях много добра алтернатива са био парфюмите, които обаче трябва да съдържат в състава си малко на брой или дори само едно етерично масло. Смесването на много етерични масла в био парфюмите също би могло да доведе до проблем, тъй като маслата са екстракти от цветя или растения, които понякога могат да предизвикат алергия.

Още няколко причини да изберете био парфюми:
- в състава им влизат само естествени, органични растителни съставки;
- не са използвани вредни химикали при производството на съставките, както и в процеса на създаване на парфюма;
- не се тестват върху животни;
- не съдържат изкуствени оцветители или алкохол, които могат да оставят петна върху дрехите;
- гарантират свежи и естествени аромати, които въздейства и на емоциите.

Изборът на био парфюм е една уникална възможност да се насладите на натурални, здравословни аромати, които не ви прикриват зад силния мирис на синтетични химикали , а по-скоро създават вашата уникална ароматна аура.

бутон за сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *