Красиви букети с уникални послания

Правилно подбраните букети, според случая, за който се подаряват, могат да кажат много повече от всякакви думи, те могат да сменят напълно обстановката в помещението, в което се внасят и да направят чувствата ни по-прозрачни и от стъкло. От векове хората се осланят на цветята и аранжираните букети от тях, за да кажат много повече, отколкото се осмеляват. Тяхната символика се е изучавала още в древна Елада, в Рим и в Египет. За да бъде направената доставка на букети, наистина ползотворна и предизвикала събитията, заради които е направена.

Най-популярен, езикът на цветята е бил по времето на Викторианската епоха. Тогава историята помни воденето на т.нар. „цветни” флиртове, известни с това име, заради начинът, по който са се изпълнявали. А именно любимата или любимият са получавали различни цветя, с различни послания.

 Розата, царицата на всички цветя, от която се правят и до днес разнообразни букети, според това в каква окраска е, може да ни „прошепне” различни тайни. Нека да видим какви чувства може да изразява различно оцветената роза:

 Червена роза: И децата вероятно вече знаят, че подарявайки букет от червени рози, въпросният човек иска да се обясни в любов. Добре е да се знае, че букети от червени рози или доставка на букети от такива рози, се правят само и единствено, когато искате да кажете на някой „Обичам те”. Освен това голямо значение има и самият цвят на розата. Ако се подари букет с неразцъфнала още червена роза, на пъпка, то вероятно любовта трябва да бъде пазена в тайна.

 Бяла роза: Невинността и чистотата на бялата роза говорят сами за нея – тя сякаш нашепва „Довери ми се”. Прието е такъв вид рози да се подаряват и между близки приятели.

 Жълта роза: Вероятно от дните на вашето детство ви е останал спомена, че поднасяйки жълта роза, вие казвате на някой, че го мразите. Но това не е така. Ако харесвате лъчезарността на жълтите рози, не се колебайте да направите поръчка на онлайн цветя именно на тези красавици, защото в действителност букет от жълти рози ще каже на близък приятел, колко много държите на него и вашето приятелство.

Розова роза: Този хибрид с нежни нюанси носи посланието за пълно щастие и удоволствие, за удовлетвореност от нечия връзка. Но може да значи и че човека, който ви поднася такъв букет, е тайно влюбен във вас. Истинска любов засвидетелства розова роза с леко разцъфнали цветове.

Букети от бели и червени рози: Това е една класическа комбинация в много култури. Най-общо такъв букет може да свидетелства за това, че подаряващият ви го ще ви чувства близки завинаги, каквото и да става занапред в живота ви/му. Вероятно оттам е и традицията на погребенията да се слага на ковчега подобен букет или листа от бели и червени рози – така починалият се изпраща до последният му дом, като му „казват”, че завинаги ще остане в сърцата им като любим човек и душа.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *