Видеонаблюдение – достъпна охрана

Има много причини за инсталиране на система за видеонаблюдение за охрана на дома или бизнеса ви. Цените на видеоохранителните системи намаляха доста през близките години, което ги прави доста по-достъпни за малкия бизнес и за частни лица.

Когато избирате система за видеонаблюдение, преценете какво точно искате от нея. Много от системите за излишно скъпи, с техните големи възможности, за домашно приложение. Основно трябва да търсите задоволително качество на записите и достатъчна по обем памет на записващото устройство, за да съхранява тези записи за желания период от време. Много полезна функция е възможността за запис при движение или т.нат. motion detection, за да не ви се налага да прехвърляте десетки часове запис на празен обект без никакво движение.

Когато инсталирате охранителна камера стремете се да е поставена достатъчно нависоко, за да може да има по-добър ъгъл на виждане и същевременно да е защитена от вандалски прояви. Съвременните системи позволяват едновременно отдалечено наблюдение на няколко камери през компютър или мобилен телефон, а някои камери са съвместими и за свързване към домашния телевизор.

Ако имате намерение да спестите някой лев за труд и да си монтирате техниката сами, добре е да направите малко предварителни проучвания.

Много от системите предлагани на пазара са със значително завишени цени спрямо качеството, което предлагат и имат функции, които едва ли някога ще използвате. Аналитични възможности, следене на обекти, разпознаване на лица и номера, отдалечена аларма - това са само част от разширените функции на професионалните системи за видеонаблюдение.

На другия полюс, евтините системи за видеонаблюдение са просто ужасни. Размазан образ, липса на или нереални цветове, както и ненадеждна работа са само част от недостатъчите на тези системи. Потърсете оферти от разлини фирми и поискайте тяхното съдействие и оглед на обекта ви. Така до известна степен ще си гарантирате максимално съотношение цена качество за вашата система за видеонаблюдение.

Огромното разнообразие от охранителни камери на пазара е объркващо за всеки решил да инсталира самостоятелно система за видеонаблюдение. Дали ъгълът на виждане е достатъчно широк и съответно дали качеството на камерата позволява добро наблюдение над целия този ъгъл?! Камерата за вътрешен или за външен монтаж да бъде? Задължително е видеонаблюдението на обекта ви да бъде денонощно и не само това, но и да предоставя добро качество в условия на намалена или липсваща осветеност.

Интересен момент при камерите за нощно наблюдение с инфрачервена подсветка е че привличат насекомите нощно време и те блокират видимостта на камерата. Важен фактор в наши дни е възможността за отдалечено наблюдение на системата през интернет, търсете тази функция при вашия избор.

Каквото и да правите, преди да вземете отверката и бормашината, вземете лист и химикал и нахвърляйте всички компоненти, от които имате нужда, опишете точките, които трябва да бъдат наблюдавани, както и колко време назад ще са ви необходими записи. Планирайте предварително, за да постигнете максимален ефект, да не хабите излишни нерви и средства и да имате система за видеонаблюдение, съобразена с вашите нужди.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *