Различни видове батерии за лаптоп

През годините се сменяха технологиите за производство на батерии за лаптоп. В момента на пазара има три основни типа. Знаейки различията между тях ще ви даде нужната информация да решите кой вид да си вземете, когато си ги поръчвате.

В тази статия ще ви запознаем с тези три вида лаптоп батерии и ще обсъдим някои от предимствата, които има всеки един от тях.

  • Никел Кадмий – това е първият тип батерии, които са се използвали за лаптопи. Производителите много ги харесват, защото са сравнително евтини и имат висока мощност. Вече обаче този вид не се произвежда и не се използва за новите лаптопи. Причината е, че са по-тежки и по-нискоефективни от новите модели.
  • Никел метал Хидридни – този тип все още може да се открие в част от по-старите модели компютри. Този тип батерии за лаптоп бяха голяма крачка напред. Те са по-евтини и по-надеждни от никел кадмиевите батерии и затова след като се появиха на пазара ги замениха напълно. Единственият проблем при тези батерии е, че ако не сте ги изразходили напълно, преди да ги заредите отново, това може да намали тяхната производителност.
  • Литиево Йонни – Това са най-съвременните видове батерии за лаптоп, използват се в почти всички нови модели. Предимството им пред предните два вида е, че са много по-леки и по-издържливи и надеждни. За сметка на това пък са доста по-скъпи от тях. Те нямат и проблема на предния тип, който ако не е разреден до край след това губи част от мощността си. Тези предимства правят този тип батерия най-добрата на пазара в момента въпреки по-високата цена.

Ако разполагате с достатъчно средства, литиево-йонните батерии определено са най-добрите за вашия лаптоп. Все пак ако парите са ви проблем или лаптопа и е по-стар модел и няма съвместимост с литиево йонните батерии, можете да си закупите и никел метал хидридни батерии.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *