Как да понижим високото кръвно налягане

Високото кръвно налягане и диабета са метаболитни заболявания, които излагат на висок риск човешкия живот. Те са предпоставка за много други болести както на сърдечно съдовата, така и на мозъчно съдовата система.

Направено е изследване, което да помогне за контролиране на високото кръвно налягане и за негово възстановяване до нормални граници. Трите етапа на изследването включват хранене, температура на околната среда и наличие на кислород във въздуха.

Гликопротеин, антитромбин, колаген и еластин са някои от компонентите на кръвоносните съдове, които се предоставят на организма с консумирането на определени храни.

Плодовете са с висока хранителна стойност, някои от тях са богати на веществата необходими на артериите. Клетъчната мембрана на кръвоносните съдове е съставена от клетки, които се подновяват с помощта на витамини и минерали, част от които се произвеждат в организма, а други се приемат чрез храната.

Това помага да се повиши еластичността на артериалната стена, което води до нормализиране на кръвното налягане. Плодове като диня, чесън и лимон осигуряват на тялото гликопротеин и аминокиселини, което понижава кръвното налягане. Плодове като нар, сурови зеленчуци, също осигуряват хранителни вещества, полезни за изграждане на структурата на кръвоносните съдове.

След консумацията на плодовете пациента трябва да постои за около 30 минути при температура от 2-5 градуса по-ниска от обичайната. Ниските температури намаляват кръвно налягане при действието на процесите вазоконстрикция и вазодилатация.
Друго условие, което спомага за понижаване на кръвното налягане е наличието на достатъчно кислород във въздуха. Колкото е по-богат на кислород вдишания въздух, толкова намалява натиска върху кръвоносните съдове.

Лечение на високо кръвно налягане

Продължителността на лечението с този вид терапия трябва да продължи около един час дневно в продължение на седем дни. Пациентите трябва да приемат по 40 грама от плодовете диня, чесън и лимон, след което да се отпуснат при ниска стайна температура.

След 15 минутен престой там, пациента се премества в помещение с вентилационна система, където въздуха е богат на кислород за около 20 минути. След това пациента отново се връща към помещението с ниска стайна температура за още 20 минути.

Кръвното налягане се наблюдава сутрин преди хората да поемат основните си задължения и след като е проведена процедурата за неготово понижаване, което обикновено се прави вечер. Това лечение трябва да намали кръвното налягане с 5 мм живачен стълб.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *