Гинко Билоба – пътят към вечната младост

Гинко Билоба е едно от основните средства за борба със загубата на паметта при болестта Алцхаймер. След експеримент продължил малко повече от година, е доказано, че при продължителното ѝ приемане, паметта се подобрява значително.

Гинко Билоба

Билковият екстракт Гинко Билоба е бил използван години наред в азиатската култура за медицински цели. Тя се прави от листата на китайското дърво Гинко. То вирее на надморска височина до 1500 метра, като издържа на температури до минус 30 градуса.

Най-добре се развива на слънчеви места, когато поне половината от деня е изложено на пряка слънчева светлина. Достига височина близо 50 м, средния му растеж на година е между 50-120 см.

В България разсаждането му се извършва през началото на ноември до края на април, поради климатичните условия.

Гинко Билоба е полезна за тялото и му действа като антиоксидант. Антиоксидантите са важни, защото те могат да намалят свободните радикали. Антиоксидантите играят важна роля при защитата на сърцето и кръвоносната система. Част от нея са и кръвоносните съдове в очите, така, че Гинко Билоба е полезна и за зрението.

За да бъде максимална ползата от Гинко Билоба, не трябва да я използвате заедно с някои антидепресанти, защото може да разреди кръвта ви твърде много, ако се използва с други разредители.

Преди да започнете да приемате Гинко Билоба, трябва задължително да се консултирате с личния си лекар, ако вече приемате други лекарства предписани с рецепта. Може да мине около месец, преди да усетите положителните въздействия от приемането на билката. Гинко Билоба има някои незначителни странични ефекти като главоболие, менструални проблеми, кожни обриви и световъртеж.

Гинко Билоба е основна съставка в повечето продукти от натуралната и био козметика. В натуралната и био козметика, освен нея се използват помощни вещества като растителни масла и мазнини. Освен тях в съставките на биопродуктите участват различни видове растения, масла, екстракти, растителни суровини, лимонена киселина, естествени овлажнители и други натурални продукти.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *