Факти за застраховката „Гражданска отговорност”

Автомобилното застраховане има различно покритие за всяка ситуация. Застраховката „Гражданска отговорност” е пример за това. Тя покрива щети и повреди, причинени на трета страна, в следствие на пътно-транспортно произшествие ПТП. Освен това, застраховката включва и други факти, които са важни при предприемането на застрахователни искове. Някои от тези факти са написани по-долу.

Договорът за застраховка включва две страни. Застрахованата страна е съставена от лице/лица, получаващи защита, която им е осигурена от застраховащия. Другата страна най-често в договорите се нарича трета страна. Тя е съставена от индивиди, които претърпяват щети и повреди, причинени от застрахования.

Застраховката „Гражданска отговорност” позволява на застраховащият да покрие разходите, свързани с щетите и повредите, които застрахованият е нанесъл на третата страна. Щетите и повредите биха могли да бъдат резултат от действията на застрахованата страна.

Застраховката „Гражданска отговорност” макар от повечето граждани да се приема за недомислица на правителството целяща единствено източване на почти празните джобове, реално е необходимост и е от съществено значение за пострадалите. Застраховката „Гражданска отговорност” е предназначена да осигурява средства за жизнено важни лечения вследствие на инциденти.

Обхватът на застраховката е съществен за собствениците на автомобили, тъй като предотвратява тяхното финансово разоряване. Тя е необходимост, дори когато човек се смята за безопасен шофьор. Липсата на застрахователна полица може да доведе до допълнителни глоби, тъй като тя е законово изискване в повечето щати.

Застраховката „Гражданска отговорност” покрива имуществени щети и телесни повреди. Обхватът на застраховката покрива разходи, възникнали в следствие на щети, нанесени върху собствеността или превозното средство на третата страна в случай на ПТП. А също така и разходи за причинени телесни повреди в следствие на инцидента.

Управлението на автомобил или друго МПС без или с изтекла „Гражданска отговорност“ е нарушение на българските закони и е и трябва да бъде преследвано от закона. Управлението на МПС без или с изтекла застраховка гражданска отговорност е неотговорно – помислете и за другите. Не бъдете егоисти!

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *