Пет задължителни въпроса преди да купите детска количка

Когато тръгвате да търсите детска количка, знаете, че тя трябва да е удобна, функционална, да не заема много място. Само че това са много общи понятия. Удобството за едни със сигурност е неудобство за други. Затова преди да хукнете по магазините, ви препоръчваме да си отговорите на няколко въпроса. Така значително ще стесните кръга от марки и модели.

За какво ви трябва детската количка?

Имате кола и ще ползвате количката само, за да стигнете до близкия парк? Искате да правите дълги разходки? Смятате да гледате детето си на село? Нямате кола и ще ползвате бебешката количка много интензивно и то на различни настилки и в различни ситуации? Ще ви се налага ли да излизате с количката през зимата по заледени улици и тротоари?

Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат да определите какъв тип количка ви трябва, с какви гуми, с какви допълнителни аксесоари.

Колко често ще използвате детската количка?

Изяснили сте кога ще използвате детската количка. Чудесно! Сега трябва да си помислите колко често приблизително ще се случва това: всеки ден, няколко пъти в седмицата, от време на време?

Това е важно, защото ако я използвате по-рядко, можете да помислите и за модел от по-нисък ценови клас.

Кой ще вози детето най-често?

Принудена сте да се върнете бързо на работа. Някой друг ще бута бебешката количка по-често от вас? Изберете я така, че да е удобна за него. Може би баба ще дойде да ви помога. Добре е да я вземете с вас в магазина и тя да пробва дали детската количка не й е твърде висока, твърде ниска или прекалено тежка. На пазара вече се предлагат детски колички с дръжка, която се регулира и може да се променя нейната височина според желанието.

Колко място имате за транспортиране и съхранение?

Ако автомобилът ви е малък, не можете да купите огромна детска количка. Нямате кола? Тогава количката трябва да бъде лека и удобна за вдигане. Иначе как ще се справите в градския транспорт? Помислете и къде в къщи ще я държите.

Отговаряйки на тези въпроси, ще знаете колко трябва да е голяма.

Колко детски колички ще са ви необходими?

Докато хлапето ви навърши 6 месеца, спокойно можете да ползвате само една бебешка количка. Но на по-късен етап, най-вероятно ще ви се наложи да използвате поне още един модел. Затова премислете добре сумата, която ще дадете за първата.

Качествената детска количка е важна за детето, от изключителна помощ е за вас и ще трябва да ви служи дълго време. Премислете всички детайли внимателно преди да я купите.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *